Gescande Tekst Kopiëren

Inhoudsopgave:

Gescande Tekst Kopiëren
Gescande Tekst Kopiëren

Video: Gescande Tekst Kopiëren

Отличия серверных жестких дисков от десктопных
Video: OneNote - Tekst kopiëren van afbeelding 2023, Februari
Anonim

Soms moet u een eerder gescand maar onverwerkt document herkennen om de gegevens te gebruiken om het in een ander elektronisch document te importeren. Een van de programma's in de Microsoft Office-suite, die is ontworpen om te werken met gescande kopieën van documenten, is hiervoor het beste.

Gescande tekst kopiëren
Gescande tekst kopiëren

Noodzakelijk

Microsoft Office Document Imaging-software

instructies:

Stap 1

We gebruiken dit hulpprogramma als voorbeeld uit het softwarepakket 2003. Om het te starten, klikt u op het menu Start en selecteert u Alle programma's (voor Windows XP en nieuwer) of Programma's (voor oudere Windows-systemen). Zoek in de lijst die wordt geopend het Microsoft Office-item en start Microsoft Office Document Imaging.

Stap 2

Klik in het hoofdvenster van het programma op het bovenste menu "Bestand" en selecteer de regel "Openen". In het venster "Bestand openen" moet u de locatie van het gescande document opgeven (tif-formaat). Nadat u het hebt geselecteerd, drukt u op de knop "Openen" of drukt u op Enter.

Stap 3

Om de tekstherkenningsbewerking uit te voeren, moet u het interne commando "Tekst herkennen" uit het hoofdmenu "Service" of uit het hoofdmenu "Bestand" gebruiken (afhankelijk van de softwareversie).

Stap 4

De herkende tekst kan eenvoudig naar elk ander Microsoft Office-document worden gekopieerd. Vergeet niet dat tekstgedeelten die klaar zijn om te kopiëren, anders naar het klembord worden overgebracht dan tekst uit een gewoon document; er zijn enkele regels. U kunt bijvoorbeeld geen tekst kopiëren door de selectie in het midden van een woord te stoppen, naar de laatste letter van het woord te brengen en te kopiëren.

Stap 5

De selectie van de tekst wordt niet uitgevoerd door het type markering, maar door het frametype. Klik hiervoor in het bovenste menu op "Bekijken" en selecteer "Selecteren" (cursorafbeelding). Nadat u een stuk tekst hebt gedefinieerd dat klaar is om te kopiëren, klikt u op het bovenste menu "Bewerken" en selecteert u "Kopiëren" of gebruikt u het contextmenu van deze pagina.

Stap 6

Schakel over naar een andere Microsoft Office-toepassing. Klik op het bovenste menu "Bewerken" en selecteer "Plakken" of gebruik de tool "Klembord" in hetzelfde menu. U kunt het gekopieerde fragment ook plakken via het contextmenu van het huidige document.

Populair per onderwerp