Gescande Tekst Herkennen

Inhoudsopgave:

Gescande Tekst Herkennen
Gescande Tekst Herkennen

Video: Gescande Tekst Herkennen

Отличия серверных жестких дисков от десктопных
Video: Acrobat X: tekst herkennen in gescande pdf 2023, Januari-
Anonim

Bij het werken met documenten is het vaak nodig om te vertalen naar een gedrukt blad in het formaat van een MS Word-document voor latere bewerking en verhoging van het gebruiksgemak. Om dit te doen, moet u na het scannen van de tekst deze herkennen. Er zijn veel herkenningsprogramma's. Om het maximale resultaat te bereiken, volstaat het niet om het document te starten voor herkenning en het uitgekomen bestand op te slaan.

Gescande tekst herkennen
Gescande tekst herkennen

instructies:

Stap 1

Zorg er allereerst voor dat de gescande versie van het document zo duidelijk mogelijk is, zonder onnodige vlekken, vervaging en overbelichte delen van de tekst. Scan de tekst indien nodig opnieuw.

Stap 2

Start het OCR-programma. Het programma dat op dit gebied de beste resultaten geeft, is ABBYY FineReader. Download en installeer de nieuwste versie van deze herkenner en voer deze vervolgens uit.

Stap 3

Voeg via het menu "Bestand" de gescande bladen toe aan de OCR-lijst. Om het werk te vergemakkelijken, is het raadzaam ze niet één voor één te herkennen, maar alles tegelijk te starten. Houd er rekening mee dat herkenningsprogramma's tot tienduizend pagina's tegelijk kunnen herkennen en niet meer. Wacht tot de analyse en tekstherkenning zijn voltooid.

Stap 4

Nadat het programma uw bestanden heeft geladen, stelt u de herkenningstaal in. Ga onmiddellijk daarna verder met de selectie van gebieden voor herkenning. Om dit te doen, verwijdert u alle automatisch door het programma geselecteerde gebieden en selecteert u ze handmatig. Geef het veld een tekst- of afbeeldingseigenschap, wat het ook is.

Stap 5

Start het herkenningsproces. Als u klaar bent, kiest u het formaat waarin u wilt opslaan en het soort opmaak dat u wilt volgen bij het opslaan.

Populair per onderwerp