Gescande Tekst Converteren

Inhoudsopgave:

Gescande Tekst Converteren
Gescande Tekst Converteren

Video: Gescande Tekst Converteren

Video: Gescande Tekst Converteren
Video: How to Convert Image to Word Document 2024, April
Anonim

Met verschillende soorten kantoorapparatuur kunt u werken met documenten in verschillende formaten en op verschillende manieren. Zo kan een gescand document zowel als tekst als als afbeelding worden verwerkt. Het hangt allemaal af van wat het uiteindelijke resultaat moet zijn.

Gescande tekst converteren
Gescande tekst converteren

instructies:

Stap 1

Als u een document wilt scannen zodat u later met de tekst kunt werken, wijzigingen en correcties kunt aanbrengen, moet u een tekstherkenningstoepassing gebruiken. Dergelijke programma's kunnen bij de scanner worden geleverd of afzonderlijk worden gedistribueerd.

Stap 2

Plaats het gewenste document in de scanner, open de OCR-applicatie, scan het document. Roep de tekstherkenningsprocedure aan, wacht tot deze is voltooid, kopieer en plak (of exporteer op een andere manier) de herkende tekst in een teksteditor. Breng in de editor de gewenste wijzigingen aan en sla het document op als tekstbestand.

Stap 3

De Microsoft Office Word-editor biedt de mogelijkheid om documenten op te slaan in.pdf-indeling. Om een .doc (.docx) document naar een.pdf-bestand te converteren, kiest u Opslaan als in het menu. Selecteer in het tweede veld "Bestandstype" de optie *.pdf uit de lijst met ondersteunde formaten en klik op de knop "Opslaan".

Stap 4

Bij het gebruik van OCR-toepassingen hangt veel af van de scannerinstellingen. Hoe hoger de scankwaliteit, hoe langer het proces duurt, maar de kwaliteit van het gescande document zal beter zijn (zonder onnodige ruis). Hierdoor wordt de tekst met minder fouten herkend.

Stap 5

Als u tekst als kopie (gewone tekening) moet scannen, stelt u de opties in de scannerinstellingen in voor het opslaan van de afbeelding. Geef de indeling op voor het opslaan van afbeeldingen, die u later kunt openen. Als uw computer bijvoorbeeld geen programma's heeft die.png-bestanden ondersteunen, heeft het geen zin om gescande documenten in deze indeling op te slaan.

Stap 6

Gebruik de converter om een bestand met afbeeldingen van het ene formaat naar het andere te converteren. U kunt het document ook openen in een grafische editor en het in een andere indeling opslaan met behulp van de beschikbare opties in het veld Opslaan als type.

Aanbevolen: