Hoe De Lucht In Photoshop Te Vervangen

Inhoudsopgave:

Hoe De Lucht In Photoshop Te Vervangen
Hoe De Lucht In Photoshop Te Vervangen

Video: Hoe De Lucht In Photoshop Te Vervangen

Video: Hoe De Lucht In Photoshop Te Vervangen
Video: Lucht vervangen (Photoshop) 2024, April
Anonim

Soms worden in foto's tijdens hun verwerking met behulp van moderne grafische editors sommige objecten vervangen door andere. Dit wordt meestal gedaan om de compositie expressiever en kleurrijker te maken. Dus op de foto kun je de lucht vervangen. Dit kan in de editor Adobe Photoshop.

Hoe de lucht in Photoshop te vervangen
Hoe de lucht in Photoshop te vervangen

Noodzakelijk

  • - Adobe-Photoshop;
  • - de originele afbeelding;
  • - de afbeelding met de lucht ter vervanging.

instructies:

Stap 1

Open de afbeelding waar u de lucht wilt vervangen. Druk op Ctrl+O. Er verschijnt een dialoog. Geef daarin het gewenste bestand op en klik op de knop "Openen".

Stap 2

Bereid de afbeelding voor op verwerking. Selecteer RGB-kleur in het gedeelte Modus van het menu Afbeelding als het grijswaarden, geïndexeerd of grijswaarden is. Als de huidige laag de achtergrond is, converteert u deze naar de hoofdlaag door het item Laag vanaf achtergrond in het gedeelte Nieuw van het menu Laag te kiezen.

Stap 3

Markeer de lucht. Gebruik de juiste hulpmiddelen, afhankelijk van de aard van de afbeelding. Een toverstaf met een groot gereedschap voor tolerantie en snelle selectie werkt goed. Als er objecten in de lucht zijn die u wilt behouden (bijvoorbeeld vogels), sluit u deze uit van de selectie. Gebruik vergelijkbare in de uitsluitingsmodus (houd de Shift-toets ingedrukt of klik op de modusknoppen zoals Aftrekken van selectie op de bovenste balk). Pas indien nodig het selectiegebied aan in de snelmaskermodus.

Stap 4

Vervang de hemel. Druk op de Del-toets of selecteer Wissen in het menu Bewerken. Laad op dezelfde manier als beschreven in de eerste stap een afbeelding met een andere luchtafbeelding. Selecteer het in zijn geheel of alleen het gewenste deel (een fragment van de lucht). Druk op Ctrl+C. Schakel over naar het doeldocument. Druk op Ctrl + V. Er wordt een nieuwe laag gemaakt. Verplaats het in het deelvenster Lagen onder de laag waarin de lucht is verwijderd.

Stap 5

Pas het formaat van de toegevoegde luchtafbeelding aan en plaats deze indien nodig. Druk op de Ctrl + T-toetsen. Klik in het bovenste paneel op de knop Beeldverhouding behouden als u de schaal wilt behouden. Verplaats de randen van het kader rond het gedeelte van de afbeelding waarvan u het formaat wilt wijzigen. Ook in deze modus kan de afbeelding worden verplaatst.

Stap 6

Voeg lagen samen met verwijderde en toegevoegde lucht. Schakel over naar de bovenste. Druk op Ctrl + E of kies in het menu Laag de optie Omlaag samenvoegen.

Aanbevolen: