Tekst Vervangen In Photoshop

Inhoudsopgave:

Tekst Vervangen In Photoshop
Tekst Vervangen In Photoshop

Video: Tekst Vervangen In Photoshop

Video: Tekst Vervangen In Photoshop
Video: Tekst aanpassen in foto met Photoshop CC 2024, Mei
Anonim

Door in Adobe Photoshop te werken, kunt u de meest complexe grafische werken maken. Een van de vrij gebruikelijke handelingen is het verwijderen of vervangen van tekst. De complexiteit van deze operatie hangt af van het formaat waarin de originele tekening zich bevindt.

Tekst vervangen in Photoshop
Tekst vervangen in Photoshop

instructies:

Stap 1

Als de afbeelding naar u toe is gekomen in *. PSD-indeling, dat wil zeggen in de indeling van het Photoshop-programma, is het vervangen van een inscriptie niet moeilijk - op voorwaarde dat de inscriptie zich op een aparte laag bevindt. Open in dit geval: "Venster" - "Lagen" of druk gewoon op F7. Er verschijnt een venster met lagen. Selecteer de laag met het bijschrift, verplaats de cursor naar het bijschrift zelf en klik met de muis. Nu kunt u eenvoudig het oude label wissen en een nieuw invoegen. Verwijder bij het vervangen niet alle letters in één keer om de opmaak van de tekst te behouden.

Stap 2

Veel vaker moet de gebruiker werken met een gewone afbeelding in *.jpg-formaat. De complexiteit van het vervangen van de inscriptie hangt in dit geval rechtstreeks af van de achtergrond waarop deze zich bevindt. Als de achtergrond effen is, selecteert u het gereedschap Pipet en klikt u op de tekst - u moet de kleur ervan onthouden. Klik op de voorgrondkleurkiezer (het bovenste vierkant onderaan de werkbalk) en noteer de kleurgegevens.

Stap 3

Nadat u de kleurparameters heeft opgeschreven, selecteert u opnieuw de "Eyedropper" en klikt u op de achtergrond naast de tekst die moet worden vervangen. Schilder nu over de oude tekst met het gereedschap Penseel. Breng indien nodig een vervaging aan om de achtergrond uniform te maken.

Stap 4

Open de voorgrondkleurkiezer opnieuw en vul de kleurgegevens van de verwijderde tekst in. Selecteer het gereedschap Tekst. Stel de lettertypeparameters in op hetzelfde als het gevulde bijschrift. Verplaats de cursor naar het begin van de tekst en klik. Voer de gewenste tekst in. Als het verschilt van de vorige, ga dan terug en corrigeer de parameters.

Stap 5

Als u niet alle tekst, maar meerdere letters wilt wijzigen, selecteert u het gereedschap "Zoomen" en vergroot u de gewenste letter tot een zodanige grootte dat de pixelstructuur van de afbeelding zichtbaar is (kleine vierkantjes). Verander nu de kleur van afzonderlijke pixels en pas de tekst naar behoefte aan. Plaats de achtergrondpixels ergens, ergens de pixels die overeenkomen met de tekstkleur. Dit werk zal veel tijd en moeite kosten, maar het resultaat zal zeer goed zijn.

Aanbevolen: