Hoe De Achtergrond In Photoshop Te Vervangen

Inhoudsopgave:

Hoe De Achtergrond In Photoshop Te Vervangen
Hoe De Achtergrond In Photoshop Te Vervangen

Video: Hoe De Achtergrond In Photoshop Te Vervangen

Video: Hoe De Achtergrond In Photoshop Te Vervangen
Video: Achtergrondkleur vervangen (Photoshop) 2024, April
Anonim

Het vervangen van de achtergrond in een foto is een van de meest voorkomende taken voor digitale beeldverwerking. De meest flexibele manier om een kwaliteitsresultaat te bereiken, is door maskers te maken. Deze methode zal u niet dwingen terug te gaan naar het allereerste begin van het werk als u niet tevreden bent met het resultaat. Deze aanpak is vooral belangrijk voor streaming.

Hoe de achtergrond in Photoshop te vervangen
Hoe de achtergrond in Photoshop te vervangen

instructies:

Stap 1

Upload een foto. Markeer de achtergrond op elke mogelijke manier. Het is handig om het gereedschap Toverstaf te gebruiken. Om echter "moeilijke" objecten te selecteren, zoals een portret van een persoon met golvend haar, is het beter om "Kleurbereik" te kiezen.

Stap 2

Converteer vervolgens de "achtergrond" naar een laag door erop te dubbelklikken en de selectie om te keren. Maak een masker door de knop "Laag toevoegen" in het lagenpaneel te activeren of door de juiste opdracht in het menu "Laag" uit te voeren. Ga het masker in en vervaag het met "Gaussian Blur".

Stap 3

Pas het resulterende masker toe op de nieuwe achtergrond. In tegenstelling tot andere selectiemethoden kan het "Kleurbereik"-commando overdaad vastleggen, waardoor de achtergrond verschijnt waar hij niet zou moeten zijn. Elimineer deze overtollige achtergrond door het masker aan te passen met een grote gum.

Stap 4

Het is mogelijk dat de randen van een object, zoals haar, er "gekauwd" uitzien. Om dit effect te elimineren, dupliceert u de laag. Schakel de vermenigvuldigingsmodus voor de onderste laag in en veeg het masker af met een gum zodat het stopt met het "knippen" van het haar. Ga dan verder met het werken aan de onderste laag en zet de bovenste aan. Met helderheid - met contrast of niveaus, vermenigvuldig de achtergrond en laag zodat het haar er natuurlijk uitziet. Dit is hoe de permutatie wordt uitgevoerd op een lichte achtergrond.

Stap 5

Als het donker is, vervangt u de vermenigvuldigingsmodus door de lineaire lichtmodus of de harde lichtmodus. Voor een duidelijkere blik op het haar, breng een sterk "Unsharp Mask Filter" aan op de onderste laag. Ook voor selectie kunt u hulpmiddelen "Pen Tool" of "Magic Lasso" gebruiken om het haar "op te ruimen" - "Achtergrond wissen". Om het object van de achtergrond te scheiden, volstaat de opdracht "Extract".

Stap 6

Onthoud dat opnametechnologie ook belangrijk is voor de beste resultaten. Zachte, verzadigde kleuren van de achtergrond waarop de opname is gemaakt, zullen de laatste zoveel mogelijk vereenvoudigen. Het is belangrijk om er rekening mee te houden dat u bij het herschikken naar een lichte achtergrond moet fotograferen tegen een lichte achtergrond en voor een herschikking naar een donkere achtergrond - op een donkere.

Aanbevolen: