Hoe Het Geheugen Van Een Netbook Te Vergroten

Inhoudsopgave:

Hoe Het Geheugen Van Een Netbook Te Vergroten
Hoe Het Geheugen Van Een Netbook Te Vergroten

Video: Hoe Het Geheugen Van Een Netbook Te Vergroten

Video: Hoe Het Geheugen Van Een Netbook Te Vergroten
Video: How to Upgrade laptop RAM and How to Install laptop Memory 2019 - Faster laptop - Beginners 2024, Mei
Anonim

De hoeveelheid RAM die in een netbook wordt gebruikt, is van invloed op de algehele prestaties van het apparaat. Om de prestaties te verbeteren, kunt u extra geheugensticks in de laptop installeren. Ze zullen de snelheid en stabiliteit van het systeem kunnen verhogen.

Hoe het geheugen van een netbook te vergroten
Hoe het geheugen van een netbook te vergroten

Controleren op slots

De standaardconfiguratie van moderne netbooks bevat zelden meer dan 2 GB RAM. Dit betekent dat om de snelheid van het apparaat te verhogen, een extra balk moet worden geïnstalleerd, die deze indicator meerdere keren kan verhogen.

Niet alle laptops ondersteunen geheugenuitbreiding en daarom moet je er eerst voor zorgen dat de bediening mogelijk is. Neem een schroevendraaier en schroef de plastic sluiter voor de RAM-strips los. De hoes bedekt een deel van de hardware van het apparaat en is ontworpen om het geheugen te vervangen zonder de hele behuizing te hoeven demonteren.

Controleer of er een extra geheugenslot is. Als u nog een vrij slot ziet, is de installatie van extra RAM mogelijk. Als beide slots bezet zijn, is de enige optie om de prestaties te verbeteren het kopen van een nieuwe grotere geheugenstick.

Nieuwe plank kopen Buy

Koop nieuwe RAM-sticks. Het is bijvoorbeeld aan te raden om één of meerdere 1 GB lamellen aan te schaffen voor een toestel uitgerust met 1 GB RAM. Of als je maar één slot voor RAM in je apparaat hebt, koop dan een kaart van 2 GB in plaats van een balk van 1 GB.

Let bij het kiezen van een geschikt RAM-geheugen op de strips, waarvan de klokfrequentie ongeveer gelijk is aan die van de voorgeïnstalleerde module in de netbook.

Koop geen geheugen dat vele malen groter is dan het voorgeïnstalleerde geheugen. Een grote hoeveelheid RAM beïnvloedt de levensduur van de netbook zonder opladen door het stroomverbruik te verhogen. Ook kan te veel geheugen eenvoudigweg niet worden gedetecteerd door de computer vanwege het overschrijden van de toegestane limieten voor de hoeveelheid RAM.

Alvorens te kopen, is het raadzaam om de oude geheugenmodule mee te nemen, zodat verkopers in de componentenwinkel het juiste type RAM kunnen kiezen voor de connector die in de netbook wordt gebruikt.

Installatie

Het installatieproces voor RAM kan variëren, afhankelijk van het apparaattype en het netbookmodel. Buig de clips waarmee het geheugen in de sleuf is bevestigd en plaats de beugel zo dat deze gemakkelijk in de gewenste sleuf past. Na het plaatsen van de strip moeten de klemmen automatisch vastklikken.

Het vergroten van de hoeveelheid RAM zal een positief effect hebben op de prestaties van de netbook in games en resource-intensieve applicaties.

Zet de eerder verwijderde netbookcover vast en schroef deze weer op zijn plaats. Start uw computer en controleer of deze werkt. De installatie van de planken is voltooid.

Aanbevolen: