Hoe Een Netwerkschijf Te Openen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Netwerkschijf Te Openen
Hoe Een Netwerkschijf Te Openen

Video: Hoe Een Netwerkschijf Te Openen

Video: Hoe Een Netwerkschijf Te Openen
Video: Hoe de kap van buitenaf te openen 2024, April
Anonim

In veel bedrijven is het gebruikelijk om alle informatie op één plek op de server op te slaan. Zo kunnen netwerkbeheerders gebruikersacties sturen en gegevens archiveren voor opslag op informatiedragers. In dergelijke gevallen moet u een netwerkstation openen om met de bron te kunnen werken.

Hoe een netwerkschijf te openen
Hoe een netwerkschijf te openen

instructies:

Stap 1

Neem contact op met de netwerkbeheerder voor de naam van de server en de bron die u nodig hebt. Kijk ook of u de benodigde toegang heeft en op welk niveau. Als u bijvoorbeeld gegevens naar uw harde schijf wilt kopiëren zodat u ermee op uw computer kunt werken en u alleen-lezen toegang hebt, dan kunt u dit niet doen. Gebruik een van de volgende methoden om het netwerkstation te openen.

Stap 2

Via "Begin"

Klik op de startknop "Start" en selecteer "Netwerk" of "Netwerkomgeving" afhankelijk van de versie van het besturingssysteem. Selecteer "Volledig netwerk" en vervolgens "Microsoft Windows Network" om alle domeinen erin op het scherm te zien.

Stap 3

Zoek het gewenste item en dubbelklik op het domein om het te openen. U ziet een lijst met computers, voer degene in die bij uw doel past. Het kan zijn dat dit de enige machine is waarop u kunt inloggen, ook dit is een kwestie van toegangsniveau.

Stap 4

Via het commando "Uitvoeren"

Open met de rechtermuisknop het contextmenu van de Start-knop. Voer in het veld "Openen" de naam van de opdrachtinterpreter "cmd" in en vervolgens de opdracht "\ servernaam / bronnaam". Voer de opdracht uit en na een tijdje verschijnt de inhoud van deze netwerkschijf op het scherm.

Stap 5

Door verbinding

Geef de netwerkshare een vrije naam voor een van uw schijven, en de volgende keer hoeft u bovenstaande stappen niet uit te voeren. Dit kan op twee manieren: voer na het cmd-commando het meer geavanceerde "net use x: / server_name / resource_name"-commando in. In plaats van de letter "x" kan elke andere letter van het Latijnse alfabet worden gebruikt. Het belangrijkste is om ervoor te zorgen dat de bijbehorende schijf vrij is.

Stap 6

Verbinding via "Verkenner"

Gebruik deze meest voorkomende methode. Het is ook de eenvoudigste. Ga naar "Explorer", voer de opdracht "Map network drive" uit in het gedeelte "Extra" van het menu. Geef de letter en het pad naar de bron op, klik op "Verbinden". Zorg ervoor dat u het vakje naast de regel "Elke keer dat u zich aanmeldt opnieuw verbindt" aanvinkt, anders verdwijnt de instelling nadat de computer is uitgeschakeld.

Aanbevolen: