Een Netwerkschijf Toevoegen

Inhoudsopgave:

Een Netwerkschijf Toevoegen
Een Netwerkschijf Toevoegen
Anonim

Een netwerkstation is een virtueel logisch station dat door een gebruiker op zijn systeem wordt gemaakt om het gebruik van een gedeelde map op een andere computer op het lokale netwerk te vergemakkelijken. Dit is het hoofddoel, maar als netwerkschijf kunt u bijvoorbeeld randapparatuur die op een computer is aangesloten aansluiten en deze ook op een andere handige manier gebruiken.

Een netwerkschijf toevoegen
Een netwerkschijf toevoegen

instructies:

Stap 1

Voer de wizard Netwerkschijf toewijzen uit. U kunt dit op minimaal vijf manieren doen. U kunt het item "Kaart netwerkstation" selecteren in het contextmenu dat verschijnt wanneer u met de rechtermuisknop op het pictogram "Netwerkomgeving" op het bureaublad klikt. U kunt hetzelfde doen met de snelkoppeling Deze computer. U kunt het hoofdmenu openen op de knop "Start" en de daar geplaatste items "Netwerkomgeving" en "Deze computer" gebruiken, door met de rechtermuisknop te klikken, wordt een contextmenu geopend met hetzelfde item "Netwerkstation in kaart brengen". U kunt Windows Verkenner starten met behulp van de win + e-sneltoetsen, de sectie Tools in het menu openen en daar de opdracht Map Network Drive selecteren.

Stap 2

Selecteer een letter om het toegewezen netwerkstation aan te duiden in de vervolgkeuzelijst in het veld Station van het venster Verbindingswizard. Voer vervolgens het adres in van de map die u wilt verbinden in het veld "Map". Dit kan handmatig, u kunt in de "Verkenner" naar de gewenste map gaan en het pad ernaartoe kopiëren in de adresbalk, of u kunt op de knop "Bladeren" klikken, de gewenste map zoeken in het geopende venster en klikken op de knop "Openen".

Stap 3

Vink het vakje "Herstellen bij aanmelden" aan en elke keer dat de computer wordt ingeschakeld, zal het besturingssysteem de map automatisch koppelen en de informatie over de inhoud bijwerken. Klik vervolgens op de knop "Voltooien". De wizard voert de nodige acties uit en de procedure voor het aansluiten van een netwerkschijf wordt voltooid.

Stap 4

Er is ook een iets andere verbindingsmethode dan hierboven beschreven. Nadat u de benodigde map hebt geopend via "Verkenner" of Netwerkomgeving, klikt u er met de rechtermuisknop op en selecteert u in het vervolgkeuzemenu hetzelfde commando "Netwerkstation in kaart brengen". In dit geval wordt ook de verbindingswizard gestart, maar het is niet nodig om het adres van de verbonden bron op te geven. Vul alle andere instellingen op dezelfde manier in als beschreven in de vorige stappen.

Aanbevolen: