Hoe Maak Je Een Netwerkschijf?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Netwerkschijf?
Hoe Maak Je Een Netwerkschijf?

Video: Hoe Maak Je Een Netwerkschijf?

Video: Hoe Maak Je Een Netwerkschijf?
Video: How to Setup a Network Drive on your Home Network 2024, April
Anonim

Als u een netwerkstation moet maken met behulp van een harde schijfpartitie, dan zal deze instructie u helpen. U kunt een netwerkstation maken met behulp van de standaard netwerkinstelling voor TCP / IP-verbinding.

Hoe maak je een netwerkschijf?
Hoe maak je een netwerkschijf?

Noodzakelijk

Systeemtool "Map Network Drive"

instructies:

Stap 1

Klik met de rechtermuisknop op het pictogram "Deze computer" of "Netwerklocaties" op het bureaublad van uw besturingssysteem - selecteer "Map Network Drive" in het contextmenu.

Stap 2

Als dergelijke pictogrammen niet op het bureaublad staan, kunt u deze toevoegen via de bureaubladinstellingen. Klik hiervoor met de rechtermuisknop op het bureaublad - selecteer in het contextmenu het item "Eigenschappen" - klik op het tabblad "Bureaublad" op de knop "Bureaubladinstellingen" - vink in het blok "Bureaubladpictogrammen" de vakjes aan naar "Deze computer" of "Netwerkomgeving". U vindt deze items ook in het menu Start.

Stap 3

Ga in het geopende venster "Map network drive" naar het veld "Drive" - selecteer in het contextmenu de letter van de drive die moet worden aangesloten.

Stap 4

Geef vervolgens de netwerkmap op in het veld "Map" - alle computers op het netwerk zullen verbinding maken met deze map. Klik op de knop Bladeren en zoek de bijbehorende map.

Stap 5

Als u van plan bent om permanent met deze map te werken, vink dan het vakje aan naast het item "Herstellen bij inloggen". Klik op de knop Voltooien.

Stap 6

Om de toegang tot een netwerkstation uit te schakelen, moet u met de rechtermuisknop op het pictogram "Deze computer" of "Netwerkomgeving" klikken - in het contextmenu selecteert u het item "Netwerkstation ontkoppelen". Deze bewerking kan ook in elk venster "Verkenner" worden opgeroepen door op het menu "Extra" - "Netwerkstation verbreken" te klikken.

Stap 7

Selecteer in het geopende venster "Netwerkstations loskoppelen" de schijf die u wilt loskoppelen - klik op de knop "OK".

Aanbevolen: