Een Netwerkschijf Aankoppelen

Inhoudsopgave:

Een Netwerkschijf Aankoppelen
Een Netwerkschijf Aankoppelen

Video: Een Netwerkschijf Aankoppelen

Video: Een Netwerkschijf Aankoppelen
Video: koppelen netwerkschijf zonder gebruik van letter 2024, Maart
Anonim

In besturingssystemen van de Windows-familie is de mogelijkheid geïmplementeerd om informatie te bekijken en op te halen uit de mappen van externe machines die openstaan voor openbare toegang. Elke keer dat u informatie van een externe bron wilt downloaden, moet u het pad ernaartoe invoeren en, mogelijk, gegevens voor autorisatie. Het is veel handiger om een netwerkstation aan te koppelen met een externe bron als gegevensbron.

Een netwerkschijf aankoppelen
Een netwerkschijf aankoppelen

Noodzakelijk

eventueel gegevens voor autorisatie op een externe machine

instructies:

Stap 1

Open het venster "Deze computer" met behulp van de grafische shell. Zoek hiervoor een snelkoppeling met de juiste naam op het bureaublad. Klik er één of twee keer op (afhankelijk van de huidige instellingen voor het activeren van snelkoppelingen) met de linkermuisknop. Of klik met de rechtermuisknop op de snelkoppeling en selecteer het item "Openen" in het contextmenu dat verschijnt.

Stap 2

Open het dialoogvenster voor het toewijzen van netwerkstations. Om dit te doen, klikt u op het item "Service" in het venstermenu "Deze computer". Selecteer vervolgens "Netwerkstation in kaart brengen…".

Stap 3

Selecteer de letter die de identificatie is van de gekoppelde netwerkbron in het systeem. Klik in het dialoogvenster "Map Network Drive" op de vervolgkeuzelijst "Drive". Selecteer het item dat overeenkomt met uw gewenste letter.

Stap 4

Geef het pad op naar de netwerkshare die als schijf wordt aangekoppeld. Als u het volledige pad naar de share op de externe computer weet, voert u dit in het tekstvak Map in. Het pad wordt ingevoerd in de vorm: / machinenaam / resource_name, waarbij machinenaam het IP-adres of de symbolische naam is van een computer in het lokale netwerk, en resource_name de naam is van een van de mappen erop die openstaan voor openbare toegang.

Als u het pad naar de netwerkmap niet weet, klikt u op de knop Bladeren naast het veld Map. Vouw in het dialoogvenster "Bladeren naar mappen" de knooppunten "Volledig netwerk" en "Microsoft Windows-netwerk" uit. Zoek de site die overeenkomt met de werkgroep of het domein waarin de doelcomputer zich bevindt. Maak het open. Vouw het knooppunt uit met de naam van de computer waarop de netwerkbron zich bevindt. Markeer het in de lijst met gedeelde bronnen op uw computer. Klik OK.

Stap 5

Monteer de netwerkschijf. Vink in het dialoogvenster "Map Network Drive" het vakje "Herstellen bij aanmelden" aan om ervoor te zorgen dat de schijf automatisch wordt aangekoppeld bij elke start van het besturingssysteem. Klik op de knop Voltooien.

Als autorisatie vereist is om toegang te krijgen tot een externe map, verschijnt er een dialoogvenster met velden voor het invoeren van een gebruikersnaam en wachtwoord. Voer de vereiste informatie in. Klik OK.

Stap 6

Controleer de gekoppelde netwerkshare in de lijst met stations op uw computer. Schakel over naar het venster "Deze computer" dat in de eerste stap is geopend. Bekijk het gedeelte 'Netwerkstations'. Zorg ervoor dat de gekoppelde bron aanwezig is.

Aanbevolen: