Hoe Verwijder Je Een Kleine Schroef (schroef) Met Een Afgescheurde Kop?

Inhoudsopgave:

Hoe Verwijder Je Een Kleine Schroef (schroef) Met Een Afgescheurde Kop?
Hoe Verwijder Je Een Kleine Schroef (schroef) Met Een Afgescheurde Kop?

Video: Hoe Verwijder Je Een Kleine Schroef (schroef) Met Een Afgescheurde Kop?

Video: Hoe Verwijder Je Een Kleine Schroef (schroef) Met Een Afgescheurde Kop?
Video: Praxis | Dolgedraaide schroeven verwijderen - Hoe doe je dat? 2024, April
Anonim

Als je een laptop of telefoon moet demonteren voor reparatie of reiniging, maar je merkt dat de kruiskopkoppen van de bevestigingsschroeven zijn afgescheurd, is dit geen reden tot wanhoop.

Hoe verwijder je een kleine schroef (schroef) met een afgescheurde kop?
Hoe verwijder je een kleine schroef (schroef) met een afgescheurde kop?

Het is nodig

  • - kleine schroevendraaier;
  • - Superlijm;
  • - een soldeerbout met een smalle punt;
  • - boor en kleine boor.

instructies:

Stap 1

In de regel wordt verf aangebracht op de schroefdraad van de kleinste schroeven voordat ze worden vastgedraaid om de sterkte van de bevestiging te vergroten. Probeer daarom, als de kop nog niet helemaal is afgescheurd, deze te verwarmen met een soldeerbout met een dunne punt. Het is belangrijk om het niet te overdrijven, want als er plastic lichaamsdelen naast de schroef zijn, kunnen deze aan de schroef worden gesmolten.

Probeer na het verwarmen onmiddellijk de schroef los te draaien - deze zou gemakkelijker moeten bezwijken. Het belangrijkste hier is ook om het niet te overdrijven, om de draad niet volledig te verstoren.

Stap 2

Als de draad volledig is afgescheurd, kan secondelijm u helpen. Laat wat lijm in het gescheurde gat in de kop vallen en steek er een schroevendraaier in. Druk op de schroevendraaier om de schroef en de schroevendraaier beter met elkaar te verbinden. Laat de schroevendraaier niet wiebelen terwijl de lijm opdroogt!

Na een tijdje wachten (afhankelijk van de droogsnelheid van de lijm), begint u voorzichtig, zonder plotselinge bewegingen, de schroef los te draaien en voegt u geleidelijk kracht toe.

Je kunt ook proberen te druppelen met soldeer in plaats van lijm, maar dit is minder effectief.

Stap 3

Als alle bovenstaande maatregelen niet hebben geholpen, neem dan een boor met een boor waarvan de diameter gelijk is aan de diameter van de schroefkop. Boor voorzichtig alleen de kop (!) van de schroef uit en probeer zo min mogelijk het plastic aan te raken van het onderdeel waarin de schroef is geschroefd. Nadat je de laptop (telefoon) hebt gedemonteerd, steekt een deel van de schroef uit de onderkant van de aansluiting. Het kan voorzichtig worden losgeschroefd met een tang.

Voor de montage moet u in plaats van de uitgeboorde schroef een nieuwe schroef met een onderlegring gebruiken (aangezien de diameter van het gat in de kunststof na het boren groter werd).

Stap 4

Als de vermelde methoden niet geschikt zijn en het niet mogelijk is om de reparatiewerkplaats te gebruiken, maar het apparaat moet worden gedemonteerd, neem dan de soldeerbout opnieuw en probeer tegelijkertijd de bevestigde schroefkop te scheiden onderdelen (er kan een assistent nodig zijn). Binnenkort zullen de interne plastic draden van de behuizing opwarmen en breken. De methode is slecht omdat een schroef met een grotere diameter nodig is voor hermontage, wat in sommige gevallen onmogelijk is.

Aanbevolen: