Een Kleine Foto Vergroten

Inhoudsopgave:

Een Kleine Foto Vergroten
Een Kleine Foto Vergroten

Video: Een Kleine Foto Vergroten

Video: Een Kleine Foto Vergroten
Video: Les 09 Photoshop tutorial - Een kleine foto vergroten 2024, Mei
Anonim

Het probleem met het vergroten van kleine foto's is de slechte kwaliteit van het resulterende beeld. Met bepaalde gespecificeerde parameters en eigenschappen van het beeld zal vergroting echter niet leiden tot een sterke verslechtering van het beeld.

Een kleine foto vergroten
Een kleine foto vergroten

Noodzakelijk

Adobe Photoshop of een andere grafische editor

instructies:

Stap 1

Download elke grafische editor met een uitgebreide werkbalk naar uw computer, bijvoorbeeld Adobe Photoshop of een ander vergelijkbaar programma. Aan het einde van het installatieproces, voer het uit en open uw afbeelding, die u wilt vergroten, met behulp van het menu "Bestand".

Stap 2

Zoom in op het beeld met behulp van het zoommenu en kijk hoeveel de beeldkwaliteit is verslechterd om de grootst mogelijke vergroting van het beeld te bepalen met minimaal verlies.

Stap 3

Voer met behulp van de werkbalk aan de linkerkant een voorlopige eliminatie uit van de eventuele onvolkomenheden van de afbeelding, omdat deze na het vergroten allemaal veel meer opvallen. Sla wijzigingen op en gebruik het menu "Bewerken", verklein de afbeelding en verhoog het aantal pixels per inch in hetzelfde venster.

Stap 4

Bewerk de instellingen voor helderheid, contrast en verzadiging, misschien met bepaalde parameters zal het verlies aan beeldkwaliteit niet opvallend zijn. Stel de bicubische beeldverhouding in en pas de instelling Vloeiend/scherpte aan, afhankelijk van de originele afbeelding.

Stap 5

Gebruik ook het menu-item "Curves" in "Bewerken". Wees niet bang om deze of gene parameter te wijzigen, aangezien de afbeelding kan worden hersteld in de staat waarin u deze hebt opgeslagen. Probeer ook de installatie van speciale filters voor het toepassen van verschillende foto-effecten onder de knie te krijgen, wanneer u sommige ervan gebruikt, zal een slechte beeldkwaliteit niet zo opvallen.

Stap 6

Download ze bijvoorbeeld online op https://www.deviantart.com/. Er zijn ook speciale programma's voor beeldvergroting (Resize Magic, Imagener, Photo Zoom Professional, Qimage, enz.) beschikbaar om te downloaden van internet. Als u deze bewerking echter vaak met verschillende afbeeldingen moet uitvoeren, kunt u het beste alle bewerkingen handmatig uitvoeren zonder filters en speciale programma's te gebruiken, aangezien elke afbeelding een individuele situatie is.

Aanbevolen: