Hoe Maak Je Kleine Lettertjes

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Kleine Lettertjes
Hoe Maak Je Kleine Lettertjes

Video: Hoe Maak Je Kleine Lettertjes

Video: Hoe Maak Je Kleine Lettertjes
Video: Leer kleine letters A-Z schrijven - Nederlands Alfabet (Dutch Alphabet) | Letter School 2024, Mei
Anonim

U kunt de lettergrootte van webpagina's in elke browser verkleinen. Om dit te doen, biedt elk van hen verschillende opties. Sommige zijn universeel voor alle browsers, andere opties zijn alleen geldig in één specifieke webbrowser.

Hoe maak je kleine lettertjes
Hoe maak je kleine lettertjes

instructies:

Stap 1

Als u Internet Explorer gebruikt, kunt u de lettergrootte van de pagina wijzigen binnen de voorwaardelijke gradatie van grootte van één tot vijf. Om het kleinste lettertype in te stellen, moet u de sectie "Beeld" in het menu openen, en daarin de subsectie "Lettergrootte" en de regel "kleinste" selecteren. Afhankelijk van hoe de afmetingen zijn opgegeven in de broncode van de pagina, werkt deze bewerking mogelijk niet. Probeer dan een andere optie - verminder alle elementen op de pagina, inclusief lettertypen. Om dit te doen, gebruikt de browser een ander mechanisme, dus het resultaat zou anders moeten zijn. Deze methode van verkleinen kan worden gerealiseerd door op de combinatie van de CTRL- en Minus-knoppen te drukken, of door het muiswiel naar u toe te rollen terwijl u de CTRL-knop ingedrukt houdt.

Stap 2

In de Opera-browser kunt u alle elementen, inclusief tekst, verkleinen door simpelweg op "Minus" op het extra toetsenbord te drukken of door het muiswiel naar u toe te scrollen terwijl u de CTRL-knop ingedrukt houdt. Elke klik verkleint de grootte met tien procent. In het Opera-menu, in de sectie "Pagina", is er een subsectie "Schaal" waarin deze functie wordt gedupliceerd.

Stap 3

Mozilla Firefox in de "Beeld" sectie van zijn menu heeft een gelijkaardige subsectie "Zoom", waarin u de grootte van lettertypen samen met alle elementen op de pagina kunt verkleinen. Bovendien kunnen hier alleen de lettertypen worden gewijzigd. Om dit te doen, moet u het vakje "Alleen tekst" aanvinken. Met deze markering wordt ook rekening gehouden bij het verkleinen met behulp van de CTRL- en Minus-knoppen, evenals bij het naar u toe scrollen van het muiswiel in combinatie met de ingedrukte CTRL-knop.

Stap 4

Google Chrome heeft plus- en mintekens in het menu, gelabeld "Scale" - ze zijn ontworpen om de inhoud van de pagina te verkleinen. Dit menu wordt uitgevouwen door op het moersleutelpictogram in de rechterbovenhoek van het venster te klikken. Ook hier wordt deze functie gedupliceerd door op de sneltoetsen CTRL en "Minus" / "Plus" te drukken en door met het muiswiel te scrollen met CTRL. Deze browser biedt ook subtielere lettertype-instellingen. Om ze te bereiken, moet u op het item "Parameters" in het menu klikken en vervolgens naar het tabblad "Geavanceerd" gaan. In de sectie "Webinhoud" zijn er selectors voor het instellen van lettergroottes.

Stap 5

In de Safari-browser kunt u de lettertypen, en daarmee alle andere elementen van de pagina, verkleinen door het gedeelte "Bekijken" in het menu uit te vouwen en op "Uitzoomen" te klikken. En door het vakje "Alleen de schaal van de tekst wijzigen" aan te vinken, kunt u dezelfde methode gebruiken om alleen de grootte van de lettertypen te verkleinen. En in deze browser werken de sneltoetsen CTRL + Plus / Minus, evenals scrollen met het muiswiel in combinatie met CTRL.

Aanbevolen: