Hoe Een Slot Op Een Computer In Te Stellen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Slot Op Een Computer In Te Stellen
Hoe Een Slot Op Een Computer In Te Stellen

Video: Hoe Een Slot Op Een Computer In Te Stellen

Video: Hoe Een Slot Op Een Computer In Te Stellen
Video: Subnet Mask - Explained 2024, Mei
Anonim

Er zijn situaties waarin u uw computer moet beschermen tegen ongeoorloofde toegang. Dit kan met een wachtwoord dat alleen de eigenaar van de pc weet. Om uw computer te vergrendelen, moet u verschillende stappen ondernemen.

Hoe een slot op een computer in te stellen
Hoe een slot op een computer in te stellen

instructies:

Stap 1

Het wachtwoord kan niet alleen het inloggen op het systeem beschermen, maar ook het verlaten van de standby-modus. Om een wachtwoord in te stellen, opent u het Configuratiescherm vanuit het menu Start. Selecteer in de categorie "Gebruikersaccounts" het pictogram met dezelfde naam of de taak "Account wijzigen".

Stap 2

Selecteer in het geopende venster de computerbeheerdersaccount. Nadat het venster is vernieuwd, klikt u met de linkermuisknop op de taak "Een wachtwoord maken". Voer in het eerste veld van het formulier dat verschijnt het wachtwoord in dat wordt gevraagd telkens wanneer het besturingssysteem opstart.

Stap 3

Voer in het tweede veld nogmaals het bedachte wachtwoord in. Onthoud dat dit hoofdlettergevoelig is. Het derde veld is voor wachtwoordhints. Als u dit niet nodig heeft, kunt u het veld leeg laten. Klik op de knop "Wachtwoord maken".

Stap 4

Het venster wordt bijgewerkt en u wordt gevraagd om uw bestanden en mappen privé te maken. Als u de enige gebruiker van de computer bent, is deze voorzorgsmaatregel overbodig. Klik op de knop "Nee". Het aanmaken van het wachtwoord is voltooid.

Stap 5

Wanneer de computer een bepaalde tijd inactief is, wordt het scherm leeg. Om het uit deze modus te halen, moet u op een willekeurige toets drukken of de muis bewegen. Als u wilt dat er een wachtwoord wordt gevraagd wanneer de pc uit deze modus wordt gehaald, bel dan het onderdeel "Eigenschappen: Display".

Stap 6

Selecteer in het Configuratiescherm de categorie Vormgeving en thema's en het pictogram Weergave, of klik met de rechtermuisknop ergens op het bureaublad en selecteer Eigenschappen in het vervolgkeuzemenu.

Stap 7

Ga in het dialoogvenster dat wordt geopend naar het tabblad "Screensaver" en stel de markering in het veld "Wachtwoordbeveiliging" in de groep "Energiebesparing" in. Pas de nieuwe instellingen toe. Deze optie is alleen effectief als er een schermbeveiliging op de computer is geselecteerd.

Stap 8

Klik op hetzelfde tabblad op de knop "Power", een nieuw venster "Eigenschappen: Energiebeheer" wordt geopend. Ga naar het tabblad "Geavanceerd" daarin en stel de markering in het veld "Vragen om wachtwoord bij verlaten van stand-by" in. Klik op de knop Toepassen en sluit de vensters.

Aanbevolen: