Hoe U Uw Pc Opnieuw Kunt Opstarten

Inhoudsopgave:

Hoe U Uw Pc Opnieuw Kunt Opstarten
Hoe U Uw Pc Opnieuw Kunt Opstarten

Video: Hoe U Uw Pc Opnieuw Kunt Opstarten

Video: Hoe U Uw Pc Opnieuw Kunt Opstarten
Video: Mijn windows laptop formatteren en volledig opnieuw herinstalleren. 2024, Mei
Anonim

De uitdrukking "Computer is bevroren" is erg populair onder gebruikers. Het betekent dat het besturingssysteem een storing heeft ondervonden die wordt veroorzaakt door fenomenen als een overloop van het interne geheugen van de harde of lokale schijven, een onjuiste volgorde van gespecificeerde opdrachten, het invoeren van de verkeerde toetsencombinatie, infectie van programmabestanden met een gevaarlijke virus. In een dergelijke situatie moet u een paar eenvoudige stappen volgen om uw pc opnieuw op te starten.

Hoe u uw pc opnieuw kunt opstarten
Hoe u uw pc opnieuw kunt opstarten

Noodzakelijk

Herstart knop. Toetsen "Ctrl", "Alt" en "Delete"

instructies:

Stap 1

Om uw computer opnieuw op te starten vanaf het bureaublad, gaat u naar het menu Start. Deze bevindt zich linksonder in het scherm. Vervolgens verschijnt een servicelijst met opdrachten, waar u op de knop "Afsluiten" moet klikken. Daarna wordt een nieuw klein venster geopend met drie knoppen: "Standby-modus", "Shutdown" en "Restart". Klik op de laatste rechtse "Herstart"-knop. Het is omlijst in felgroen met een symbool erin, dat doet denken aan de schaal van een rond mechanisch horloge. Nadat u op de knop hebt geklikt, wordt de computer opnieuw opgestart. Het duurt minder dan een minuut.

Stap 2

Er is een andere manier om uw pc opnieuw op te starten. De "Restart"-knop bevindt zich op het voorpaneel van de computersysteemeenheid, naast de "Power"-knop. Meestal bevindt de resetknop zich direct onder de "Power" -knop en is half zo groot, evenals een gelijkzijdig driehoekig embleem. Klik op deze knop om het besturingssysteem opnieuw te starten. Na ongeveer een minuut start uw computer opnieuw op en verschijnt het bureaublad. Fouten en glitches worden meestal verholpen. Daarna kun je verder werken.

Stap 3

De derde methode om uw computer opnieuw op te starten, maar niet de laatste, is om opnieuw op te starten met het toetsenbord. Druk tegelijkertijd op de volgende toetsencombinatie - "Ctrl + Alt + Delete". Klik vervolgens nogmaals op de Alt-knop en laat deze los. Verder navigeert u met behulp van de pijltoetsen door de koppen van de opdrachten "Bestand", "Opties", "Beeld", "Windows" naar het item "Afsluiten". Start vervolgens, op dezelfde manier als in de eerste opties, uw computer opnieuw op. In sommige gevallen moet u de computer opnieuw opstarten via de opdrachtregel. Deze methode werkt het beste voor geletterde programmeurs, niet voor amateurgebruikers.

Aanbevolen: