Uw Computer Opnieuw Opstarten Vanaf Het Toetsenbord

Inhoudsopgave:

Uw Computer Opnieuw Opstarten Vanaf Het Toetsenbord
Uw Computer Opnieuw Opstarten Vanaf Het Toetsenbord

Video: Uw Computer Opnieuw Opstarten Vanaf Het Toetsenbord

Video: Windows 10 blijft de lusherstelfunctie opnieuw opstarten 2022, December
Anonim

U kunt op de computer werken zonder de gebruikelijke muis. Sommige gebruikers redden het met het toetsenbord, aangezien slechts een klein deel van de programma's een muis of soortgelijke manipulator nodig heeft. Als je een bepaalde vaardigheid nodig hebt om volledig op een computer te werken met alleen het toetsenbord, dan zijn eenvoudige acties, zoals afsluiten of opnieuw opstarten, in een paar minuten onder de knie.

Uw computer opnieuw opstarten vanaf het toetsenbord
Uw computer opnieuw opstarten vanaf het toetsenbord

instructies:

Stap 1

U moet uw computer dus opnieuw opstarten en de muis werkt niet of ontbreekt helemaal. Er zijn verschillende manieren om dit vanaf het toetsenbord te doen.

Stap 2

Druk op de Windows-toets. Het heeft het Windows-logo en is te vinden linksonder op elk toetsenbord.

Stap 3

Als uw computer onder Windows XP draait, drukt u op de ↑-toets en vervolgens op de Enter-toets. Gebruik in het dialoogvenster dat verschijnt de toetsen "→" en "←" om de knop "Herstarten" te activeren en druk op Enter.

Stap 4

Als uw computer Windows 7 of Vista gebruikt, drukt u op de Windows-toets gevolgd door "→" en Enter. Als er programma's actief zijn, zal het systeem aanbieden om actieve processen te beëindigen.

Stap 5

Gebruik de toetsen "→" en "←" om de Force Shutdown-knop te activeren en druk op Enter. Als er momenteel geen toepassing actief is, wordt de computer onmiddellijk opnieuw opgestart.

Stap 6

Een andere manier om uw computer vanaf het toetsenbord opnieuw op te starten, is door Windows Taakbeheer op te roepen. Om dit te doen, drukt u op de toetsencombinatie Ctrl + Alt + Delete.

Stap 7

Als u Windows XP gebruikt, verschijnt er een dialoogvenster nadat u op de combinatie hebt gedrukt. Druk op F10, gebruik de toets "→" om het menu-item "Afsluiten" te activeren en gebruik vervolgens de toets "↓" om de opdracht "Opnieuw opstarten" te selecteren en druk op Enter.

Stap 8

Als de computer Windows 7 of Vista gebruikt, drukt u op de toets "↓" om de knop "Taakbeheer starten" te activeren en drukt u op Enter.

Stap 9

Druk op F10, activeer vervolgens het menu-item "Shutdown" door langs het paneel te bewegen met de "→"-toets en gebruik de "↓"-toets om de opdracht "Restart" te selecteren en druk op Enter.

Populair per onderwerp