Hoe Automatisch Opnieuw Opstarten Bij Systeemfout Uit Te Schakelen?

Inhoudsopgave:

Hoe Automatisch Opnieuw Opstarten Bij Systeemfout Uit Te Schakelen?
Hoe Automatisch Opnieuw Opstarten Bij Systeemfout Uit Te Schakelen?

Video: Hoe Automatisch Opnieuw Opstarten Bij Systeemfout Uit Te Schakelen?

Video: Hoe Automatisch Opnieuw Opstarten Bij Systeemfout Uit Te Schakelen?
Video: Windows 10 blijft de lusherstelfunctie opnieuw opstarten 2024, April
Anonim

Bij een storing in het besturingssysteem start de computer automatisch opnieuw op, de gebruiker heeft geen tijd om te lezen wat de fout precies heeft veroorzaakt. Dit is niet altijd handig. Bij de juiste instellingen blijft een melding met informatie over de oorzaak van de storing op het scherm staan totdat de gebruiker zelf opnieuw opstart.

Hoe automatisch opnieuw opstarten bij systeemfout uit te schakelen?
Hoe automatisch opnieuw opstarten bij systeemfout uit te schakelen?

instructies:

Stap 1

Om het automatisch herstarten van uw computer bij systeemstoring uit te schakelen (waardoor het zogenaamde blauwe scherm des doods ontstaat), moet u een paar stappen volgen. Roep de component "Systeem" op. Open hiervoor het Configuratiescherm via het menu Start of de Windows-toets. Klik in de categorie Prestaties en onderhoud op het pictogram Systeem.

Stap 2

U kunt ook met de rechtermuisknop op het item "Deze computer" op het bureaublad of in het menu "Start" klikken. Selecteer Eigenschappen in het contextmenu. Er verschijnt een nieuw dialoogvenster Systeemeigenschappen. Maak daarin het tabblad "Geavanceerd" actief.

Stap 3

Klik in de groep "Startup and Recovery" op de knop "Opties", een nieuw venster wordt geopend onder de naam "Startup and Recovery". Verwijder de markering uit het veld tegenover het item "Automatisch opnieuw opstarten uitvoeren" in de groep "Systeemfout". Indien nodig kunt u een markering plaatsen in het veld "Event naar het systeemlogboek schrijven". Pas de nieuwe instellingen toe.

Stap 4

Na deze stappen wordt een herstart van het systeemcrash niet automatisch uitgevoerd; in plaats daarvan verschijnt een blauw scherm met een foutmelding. Als u in de instellingen hebt opgegeven om gebeurtenissen naar het logboek te schrijven, kunt u na een herstart het bericht opnieuw lezen en eventueel passende maatregelen nemen.

Stap 5

Om het gebeurtenislogboek te bekijken, opent u het Configuratiescherm in het menu Start en selecteert u Systeembeheer in de categorie Prestaties en onderhoud. Selecteer het Event Viewer-pictogram uit de snelkoppelingen in de map. Er wordt een nieuw venster geopend.

Stap 6

Selecteer in het linkerdeel van het venster het item "Systeem" met de muis en maak uzelf vertrouwd met de lijst. Foutmeldingen worden gemarkeerd met een rood pictogram. Om het bericht van interesse volledig te lezen, dubbelklikt u erop met de linkermuisknop - het wordt in een apart venster geopend.

Aanbevolen: