Hoe U Uw Computer Opnieuw Kunt Opstarten

Inhoudsopgave:

Hoe U Uw Computer Opnieuw Kunt Opstarten
Hoe U Uw Computer Opnieuw Kunt Opstarten

Video: Hoe U Uw Computer Opnieuw Kunt Opstarten

Video: Hoe U Uw Computer Opnieuw Kunt Opstarten
Video: Windows 10 blijft de lusherstelfunctie opnieuw opstarten 2024, Mei
Anonim

In het Windows-besturingssysteem zijn er verschillende manieren om dezelfde bewerking uit te voeren. Als de gebruiker de computer moet uitschakelen of opnieuw opstarten, zijn er ook verschillende manieren om dit te doen.

Hoe u uw computer opnieuw kunt opstarten
Hoe u uw computer opnieuw kunt opstarten

instructies:

Stap 1

Om uw computer af te sluiten, drukt u op de Start-knop of de Windows-toets op uw toetsenbord. Selecteer het item "Shutdown", in het venster dat verschijnt, klik met de linkermuisknop op de opdracht "Shutdown". Deze methode wordt als correct beschouwd. Om de computer opnieuw op te starten (herstarten), gebruikt u opnieuw de opdracht "Afsluiten" in het menu "Start", in het venster dat verschijnt, selecteert u de optie "Opnieuw opstarten".

Stap 2

Als u de sessie van een gebruiker wilt beëindigen en het systeem opnieuw wilt opstarten om onder een ander account te werken, selecteert u het item "Uitloggen" in het menu "Start" en selecteert u in het nieuwe venster de opdracht "Gebruiker wijzigen". U wordt naar het welkomstvenster geleid, waar u een ander account moet selecteren en (indien nodig) een wachtwoord moet invoeren.

Stap 3

De bovenstaande methoden om het systeem af te sluiten en opnieuw op te starten zijn ook mogelijk via de "Taakbeheer". Om het op te roepen, drukt u op de sneltoets Ctrl, alt="Image" en Del. Een andere optie: klik met de rechtermuisknop op de "Taakbalk", selecteer in het vervolgkeuzemenu "Taakbeheer". Selecteer in de bovenste menubalk "Dispatcher" "Shutdown". Selecteer in het vervolgkeuzemenu de opdracht die u nodig hebt. U kunt het systeem ook opnieuw opstarten door nogmaals op de toetsencombinatie Ctrl, alt="Image" en Del te drukken.

Stap 4

Als de computer niet meer reageert (“bevroren”), gebruikt u de Reset-knop aan de voorkant van uw computerbehuizing. In tegenstelling tot de aan/uit-knop is hij klein, dus je zult hem niet verwarren met een aan/uit-knop, zelfs als de knoppen niet zijn ondertekend.

Stap 5

In sommige gevallen, om uw computer opnieuw op te starten, moet u deze mogelijk eerst volledig uitschakelen. Als geen van de beschreven afsluitmethoden helpt (inclusief het indrukken van de aan/uit-knop op de computerbehuizing), zoek dan de tuimelschakelaar op de achterkant van de systeemeenheid en zet deze op Uit. Zet het daarna weer op Aan en zet de computer op de gebruikelijke manier aan.

Aanbevolen: