Hoe XP Over Te Zetten Naar Een Andere Schijf

Inhoudsopgave:

Hoe XP Over Te Zetten Naar Een Andere Schijf
Hoe XP Over Te Zetten Naar Een Andere Schijf

Video: Hoe XP Over Te Zetten Naar Een Andere Schijf

Video: Hoe XP Over Te Zetten Naar Een Andere Schijf
Video: TROS RADAR het echt wissen van een harde schijf 2024, Mei
Anonim

In zeldzame situaties wordt het nodig om het besturingssysteem over te zetten naar een andere harde schijf. Meestal wordt dit proces gebruikt om snel een werkende versie van Windows te kopiëren bij het wisselen van een harde schijf.

Hoe XP over te zetten naar een andere schijf
Hoe XP over te zetten naar een andere schijf

Noodzakelijk

Partitiemanager

instructies:

Stap 1

Probeer eerst Partitiebeheer te gebruiken. Het zal u behoeden voor mogelijke onaangename gevolgen, omdat u met zijn hulp een exacte kopie van de systeempartitie van de harde schijf maakt. Installeer de Partition Manager-versie die werkt in de Windows XP-omgeving.

Stap 2

Sluit de nieuwe harde schijf aan waarnaar u het besturingssysteem Windows XP wilt overzetten en zet de computer aan. Start Partitiebeheer. Bereid de nieuwe harde schijf voor om het besturingssysteem erop te laden.

Stap 3

De subtiliteit is dat om met succes een nieuwe partitie te maken waarop de gekopieerde versie van Windows XP zich bevindt, u een niet-toegewezen schijfgebied nodig hebt en geen schone, kant-en-klare lokale schijf. Selecteer een van de harde schijfpartities waarvan de grootte geschikt is om Windows XP en programma's erop te installeren (meer dan 15 GB).

Stap 4

Klik er met de rechtermuisknop op en selecteer "Sectie verwijderen". Bevestig de start van het partitieverwijderingsproces. Klik op de knop Wijzigingen in behandeling toepassen. Start je computer opnieuw op. Start Partitiebeheer opnieuw.

Stap 5

Open nu het menu "Wizards" en selecteer de functie "Sectie kopiëren". Vink in het geopende venster het vakje aan naast het item "Power user-modus" en klik op de knop "Volgende".

Stap 6

Specificeer in het nieuwe venster de verwijderde partitie van de nieuwe harde schijf (niet-toegewezen gebied) en klik op de knop "Volgende". Stel de grootte in van de lokale schijf waar de kopie van het besturingssysteem zich zal bevinden. Klik volgende". Klik in het volgende venster op de knop "Voltooien".

Stap 7

Open nu het menu "Wijzigingen". Klik op het item "Wijzigingen toepassen". De computer zal opnieuw opstarten en het programma zal doorgaan met het kopiëren van de partitie in DOS-modus.

Aanbevolen: