Hoe Geheugen Van De Ene Schijf Naar De Andere Over Te Zetten

Inhoudsopgave:

Hoe Geheugen Van De Ene Schijf Naar De Andere Over Te Zetten
Hoe Geheugen Van De Ene Schijf Naar De Andere Over Te Zetten

Video: Hoe Geheugen Van De Ene Schijf Naar De Andere Over Te Zetten

Video: Hoe Geheugen Van De Ene Schijf Naar De Andere Over Te Zetten
Video: SSD / C Schijf 100% vol? Hoe je in Windows 10 je harde schijf of ssd snel kunt opruimen 2024, April
Anonim

De belangrijkste plaats voor langdurige opslag van informatie op een computer is een harde schijf (harde schijf). Random access memory - RAM - dient voor tijdelijke plaatsing van gegevens, na het uitschakelen van de stroom verdwijnen ze allemaal. Voor een gemakkelijkere en veilige opslag van informatie moet u soms gegevens van de ene schijf naar de andere overbrengen.

Hoe geheugen van de ene schijf naar de andere over te zetten
Hoe geheugen van de ene schijf naar de andere over te zetten

instructies:

Stap 1

De aanwezigheid van twee of meer harde schijven op de computer verhoogt de veiligheid van gegevens aanzienlijk. Door belangrijke informatie naar een andere schijf te kopiëren, heeft u altijd een back-up in het geval van een ernstige storing of het per ongeluk verwijderen van waardevolle gegevens.

Stap 2

Als u slechts één schijf hebt, splitst u deze in twee of meer partities met behulp van de zeer handige Acronis Disk Director. Het kan ook helpen als, als gevolg van een storing, de partitietabel kapot gaat en de gegevens niet meer beschikbaar zijn. Dit cd-rom-programma moet altijd beschikbaar zijn.

Stap 3

Als u meerdere schijven of logische partities hebt, installeert u het besturingssysteem op station C en slaat u de gegevens op station D op. Als u gebruikersgegevens op station C hebt, moet u deze overzetten naar een ander station.

Stap 4

Controleer voordat u gegevens gaat verplaatsen de beschikbare schijfruimte, deze zou voldoende moeten zijn voor de overgedragen informatie. Om dit te controleren, opent u: "Start" - "Deze computer", in het venster dat wordt geopend, wordt informatie weergegeven over de schijven die op de computer aanwezig zijn en de hoeveelheid vrij geheugen.

Stap 5

Om gegevens over te dragen, opent u beide schijven - de schijf waarvan u informatie gaat overbrengen en de laatste. Als u informatie gaat kopiëren, selecteert u de benodigde mappen met de muis, drukt u op Ctrl en sleept u, terwijl u deze toets ingedrukt houdt, de geselecteerde bestanden naar een andere schijf. Om bestanden te verplaatsen, selecteert u ze en sleept u ze met de muis. In sommige versies van Windows kan deze optie er ook toe leiden dat informatie wordt gekopieerd. Als dit gebeurt, klikt u met de rechtermuisknop op het bestand en sleept u terwijl u de knop ingedrukt houdt om het te verplaatsen. Laat de knop los, er verschijnt een contextmenu. Selecteer daarin de optie "Verplaatsen".

Stap 6

Als u een grote lijst met bestanden moet verplaatsen, klikt u met de muis op het eerste bestand om ze te selecteren. Verplaats vervolgens de cursor naar de laatste, druk op de Shift-toets en houd deze ingedrukt en klik op het bestand. De volledige lijst met bestanden wordt gemarkeerd. Dan kunt u deze kopiëren of verplaatsen.

Stap 7

De geselecteerde bestanden kunnen worden gekopieerd en verplaatst met behulp van de menu-opties. Selecteer het bestand, klik op het menu-item "Bewerken". Selecteer in de lijst die wordt geopend de gewenste actieoptie - "Kopieer naar map" of "Verplaats naar map". Geef vervolgens de gewenste map op en klik op de knop "Kopiëren" of "Verplaatsen".

Aanbevolen: