Hoe Bestanden Van De Ene Harde Schijf Naar De Andere Over Te Zetten

Inhoudsopgave:

Hoe Bestanden Van De Ene Harde Schijf Naar De Andere Over Te Zetten
Hoe Bestanden Van De Ene Harde Schijf Naar De Andere Over Te Zetten

Video: Hoe Bestanden Van De Ene Harde Schijf Naar De Andere Over Te Zetten

Video: Hoe Bestanden Van De Ene Harde Schijf Naar De Andere Over Te Zetten
Video: Mappen maken, bestanden over zetten naar harde schijf 2024, April
Anonim

Niet iedereen gaat bij elkaar op bezoek en neemt een harde schijf mee (als het natuurlijk geen externe is). Een gewone gebruiker kan echter ook gegevens van de ene harde schijf naar de andere moeten overbrengen. Het is gemakkelijk te doen - u hoeft alleen de tweede harde schijf op de computer aan te sluiten en de bestanden over te brengen door het besturingssysteem te laden.

Hoe bestanden van de ene harde schijf naar de andere over te zetten
Hoe bestanden van de ene harde schijf naar de andere over te zetten

Noodzakelijk

  • - computer;
  • - kabels;
  • - HDD.

instructies:

Stap 1

Zet de computer uit en verwijder de zijklep die toegang geeft tot het moederbord van de systeemeenheid. Draai hiervoor voorzichtig de bouten los die zich op de computersysteemeenheid bevinden. Zoek de connectoren van de harde schijf op het moederbord. Gebruik een SATA-kabel of IDE-kabel, afhankelijk van het type harde-schijfverbinding. Vergeet niet de stekker in het stopcontact te steken - het is ook anders voor SATA- of IDE-apparaten.

Stap 2

Zet de computer aan en controleer of de harde schijf door de computer wordt gedetecteerd. Druk direct na het aanzetten van de computer op de Del- of F2-knop om het BIOS te openen. In het gedeelte Standaard CMOS-functies worden alle aangesloten SATA- of IDE-apparaten weergegeven: optische stations of harde schijven. Sluit het BIOS af zonder de wijzigingen op te slaan (als u deze niet hebt aangebracht).

Stap 3

Laad het besturingssysteem. Wacht terwijl Windows stuurprogramma's op de aangesloten harde schijf installeert en deze als media detecteert. Controleer deze procedure door Apparaatbeheer te openen (Start -> Configuratiescherm -> Systeem en beveiliging -> Apparaatbeheer).

Stap 4

Open Deze computer, Total Commander of een andere bestandsbeheerder die u verkiest. Markeer de gegevens die u wilt overdragen. Druk vervolgens op F6 en enter (deze knoppen zijn relevant voor het Total Commander-programma). U kunt gegevens overdragen door de harde schijf als een externe aan te sluiten. Hiervoor heeft u een Mobile Rack en een computerkabel nodig. Ook zijn er speciale adapters waarmee je zowel SATA als IDE harde schijven kunt aansluiten.

Stap 5

Zodra alle bestanden naar een andere harde schijf zijn overgebracht, controleert u de functionaliteit door deze als de belangrijkste harde schijf op de computer aan te sluiten. Het is ook de moeite waard om te overwegen dat dit problemen met het besturingssysteem kan veroorzaken. Probeer een back-up van uw gegevens te maken door deze op schijven of externe USB-drives te laden.

Aanbevolen: