Een USB-flashstation Veilig Verwijderen Van Een Mac-computer

Inhoudsopgave:

Een USB-flashstation Veilig Verwijderen Van Een Mac-computer
Een USB-flashstation Veilig Verwijderen Van Een Mac-computer

Video: Een USB-flashstation Veilig Verwijderen Van Een Mac-computer

Video: Een USB-flashstation Veilig Verwijderen Van Een Mac-computer
Video: Moet je een USB-stick veilig verwijderen? | NU.nl 2024, April
Anonim

Tegenwoordig zijn flashdrives zeker in ons leven gekomen. Zulke kleine apparaten die weinig ruimte innemen, je kunt ze meenemen met veel noodzakelijke informatie. Maar als u flashdrives gebruikt, moet u er correct mee werken en weten hoe u veilig van de computer kunt verwijderen. Als u de USB-flashdrive onjuist van de computer verwijdert, kunnen we niet alleen belangrijke gegevens verliezen, maar deze ook volledig breken

Mac
Mac

Waarom moet u een USB-flashstation veilig verwijderen?

Een USB-flashstation, of in de mensen gewoon een flashstation, wordt gebruikt om verschillende soorten informatie op te slaan. Diskettes en optische schijven vervangen. Het is compacter, heeft voldoende geheugen om niet alleen documenten op te slaan, maar ook video- en audiobestanden, en stelt u in staat verschillende gegevens vele malen te herschrijven.

Besturingssystemen gedragen zich bijna hetzelfde met elke schijf. Dit geldt niet alleen voor flashdrives, maar ook voor harde schijven die in de behuizing zijn ingebouwd. De gegevens die eerst moeten worden geschreven, gaan in het geheugen en blijven daar enige tijd staan. Ook worden de gelezen gegevens in het RAM-geheugen opgeslagen, voor het geval ze opnieuw nodig zijn.

Hierdoor wordt het systeem sneller. Er kan inderdaad maar één schrijf- of leesbewerking tegelijk worden uitgevoerd met een harde schijf of flashstation, en misschien heeft het systeem op dit moment belangrijkere taken dan het schrijven van uw bestand.

Als u de flashdrive verwijdert, worden alle processen die aan het apparaat zijn gekoppeld beëindigd en wordt de stroomtoevoer onderbroken. Zo kan de schijf tegen veel problemen worden beschermd.

Een voorbeeld is het afsluiten van een draaiende computer van het netwerk. Velen hebben gemerkt dat na dit systeemherstel begint. Dus hier zal alleen het herstellen van de functionaliteit handmatig moeten gebeuren, wat veel gecompliceerder kan blijken te zijn dan geautomatiseerde processen in Windows.

Als u deze functie niet gebruikt en gewoon het USB-station van uw computer verwijdert, kunt u gegevens kwijtraken. Zolang u het apparaat niet veilig verwijdert, heeft de computer er vrije toegang toe en onder bepaalde omstandigheden kan de pc proberen door te gaan met het opnemen van gegevens op het moment van verwijdering.

Een USB-flashstation veilig verwijderen van een Mac-computer

Schijf uitwerpen op Mac:

  • Sleep het USB-flashstationpictogram dat op het bureaublad verschijnt wanneer u het voor de eerste keer aansluit naar de prullenbak;
  • Sleep het pictogram van de flashdrive naar de prullenbak
  • Of klik op het "Eject"-pictogram naast de naam van de flashdrive in het "Finder"-venster

Je kunt ook uitpakken met een combinatie:

Selecteer het pictogram van de schijf die u wilt verwijderen en druk op de toetsencombinatie Command + E

Contextmenu:

Klik met de rechtermuisknop op het schijfpictogram en selecteer "Eject" in het contextmenu dat verschijnt. Het contextmenu kan ook worden opgeroepen in een venster dat de inhoud van de schijf weergeeft.

In sommige gevallen kan de schijf weigeren de verbinding te verbreken. Dit gebeurt meestal omdat een toepassing het gebruikt. Sluit het en probeer het station opnieuw te verwijderen. Als laatste redmiddel, als u de applicatie die u nodig hebt nog steeds niet kunt vinden, kunt u proberen het systeem opnieuw op te starten.

Een andere reden waarom de schijf misschien niet wil worden verwijderd, is dat er andere afbeeldingen vanaf zijn gemount.

Aanbevolen: