Een Nieuw Lettertype Invoegen

Inhoudsopgave:

Een Nieuw Lettertype Invoegen
Een Nieuw Lettertype Invoegen

Video: Een Nieuw Lettertype Invoegen

Video: Een Nieuw Lettertype Invoegen
Video: Hoe kun je andere lettertypes in Microsoft Office toevoegen? 2024, Juli-
Anonim

De keuze van lettertypen in bijna alle toepassingsprogramma's (teksteditors, afbeeldingen, tabellen, enz.) hangt af van de set lettertypen die op uw besturingssysteem is geïnstalleerd. Wanneer u lettertypen toevoegt aan of verwijdert uit uw OS Fonts-map, worden ze ook uitgesloten of toegevoegd aan de selectielijsten van toepassingen. Om een nieuw lettertype toe te voegen, bijvoorbeeld in Word, volstaat het dus om het in Windows te installeren.

Een nieuw lettertype invoegen
Een nieuw lettertype invoegen

instructies:

Stap 1

Als je een nieuw lettertype hebt ontvangen in een verpakte vorm (zip, rar, 7z, enz.), pak het dan voor de installatie ergens op de media van je computer uit.

Stap 2

Vouw het menu op de Start-knop uit en start het Configuratiescherm. Selecteer het gedeelte "Vormgeving en thema's" erin en zoek en klik vervolgens aan de linkerkant op de link "Lettertypen". Hiermee wordt Windows Verkenner gestart, waarmee de systeemmap wordt geopend met alle lettertypen die op uw computer zijn geïnstalleerd.

Stap 3

Open in het Verkenner-menu het gedeelte "Bestand" en selecteer "Lettertype installeren".

Stap 4

Als gevolg hiervan wordt een dialoogvenster geopend waarin u het station en de map moet selecteren waarin het geïnstalleerde lettertype zich bevindt (dubbelklik op de map). Het programma scant de opgegeven map en er verschijnt een lijst met gevonden namen in het venster "Lijst met lettertypen". Selecteer de gewenste lettertypen onder hen. U kunt verschillende lettertypen selecteren die zich in verschillende delen van de lijst bevinden door op elk lettertype te klikken terwijl u de CTRL-toets ingedrukt houdt. Of u kunt een groep selecteren die zich tussen twee regels van de lijst bevindt - hiervoor moet u op het eerste lettertype van de groep klikken, vervolgens door de lijst bladeren naar de laatste in de groep en erop klikken terwijl u de SHIFT-toets ingedrukt houdt. Als u het selectievakje "Lettertypen naar lettertypemap kopiëren" uitschakelt, blijven de bestanden op dezelfde plaats staan, en zo niet, dan worden er kopieën gemaakt in de systeemmap en kunt u de originele bestanden verwijderen.

Stap 5

Klik op de knop "OK" om het installatieproces te starten. Na voltooiing komen de geïnstalleerde lettertypen beschikbaar in toepassingsprogramma's. Toegegeven, sommigen van hen zullen hiervoor opnieuw moeten worden opgestart.

Aanbevolen: