Beheerdersrechten Instellen

Inhoudsopgave:

Beheerdersrechten Instellen
Beheerdersrechten Instellen

Video: Beheerdersrechten Instellen

Video: Beheerdersrechten Instellen
Video: How to give administrator rights to user in windows 10 2023, Maart
Anonim

Er zijn vaak situaties waarin u beheerdersrechten op een computer moet instellen. Het is erg moeilijk voor onervaren gebruikers om dergelijke bewerkingen uit te voeren, omdat ze alle subtiliteiten van het besturingssysteem moeten kennen. Op dit moment zijn er veel manieren waarop u eenvoudig beheerdersrechten op uw computer kunt zetten.

Beheerdersrechten instellen
Beheerdersrechten instellen

instructies:

Stap 1

Neem het geval van het besturingssysteem Windows XP.

Dit alles wordt gedaan zonder de hulp van software van derden. Klik op de knop "Start". Het bevindt zich aan de onderkant van het bureaublad van uw pc. Klik vervolgens op het menu-item "Configuratiescherm". Allereerst moet je een account aanmaken.

Stap 2

Klik vervolgens op het tabblad "Gebruikersaccounts". In dit gedeelte kunt u bestaande accounts bewerken of nieuwe maken. Het hangt allemaal van jou af, dus kies de optie die het beste bij je past.

Stap 3

Klik op "Gebruikersaccount maken" om een nieuw account aan te maken. Zorg er in dit geval voor dat u het type account specificeert, namelijk "Beheerder". U moet een gebruikersnaam invoeren, een afbeelding selecteren en, indien nodig, uw eigen wachtwoord instellen.

Stap 4

U kunt bijna elke naam kiezen en zowel in het Latijn als in het Cyrillisch invoeren. Stel vervolgens een wachtwoord in het systeem in en klik op "Opslaan". Over het algemeen is de hele procedure voltooid, maar u moet de computer opnieuw opstarten om alle bewerkingen op te slaan en toe te passen.

Stap 5

Start de computer opnieuw op en wanneer u deze aanzet, ziet u een beheerderslogin, namelijk het account dat u hebt aangemaakt.

Populair per onderwerp