Hoe U Uw Browsercache Kunt Vinden

Inhoudsopgave:

Hoe U Uw Browsercache Kunt Vinden
Hoe U Uw Browsercache Kunt Vinden

Video: Hoe U Uw Browsercache Kunt Vinden

Video: Hoe U Uw Browsercache Kunt Vinden
Video: Как очистить кэш браузера 2024, April
Anonim

De cache is een tijdelijk browsergeheugen, afbeeldingen, animaties van geladen webpagina's worden daar opgeslagen. Hoe vind ik deze informatie en waar staat deze op mijn computer?

Hoe u uw browsercache kunt vinden
Hoe u uw browsercache kunt vinden

Noodzakelijk

  • - computer met internettoegang;
  • - browser.

instructies:

Stap 1

Zoek de werkmap van uw browser. De cache is een gewone map waarin tijdelijke bestanden worden opgeslagen. Het zal cache worden genoemd. Als u het Linux-besturingssysteem gebruikt, opent u de thuismap van de gebruiker en gaat u naar de browsermap. Als u bijvoorbeeld de Opera-browser gebruikt, vindt u de cachemap hier: ~ /.opera / cache /. Als u Firefox gebruikt, moet u het in de map mozilla / firefox / [willekeurig profielnummer].default / Cache / plaatsen.

Stap 2

Open de volgende map als u het besturingssysteem Windows XP en de Opera-browser gebruikt om de cachelocatie te vinden: C: / Documents and Settings [gebruikersnaam] Local Settings / Application Data / Opera / Opera [version] cache. Als uw browser Firefox is, open dan het adres C: / Documents and Settings [gebruikersnaam] Local Settings / Application Data / Mozilla / Firefox / Profiles [willekeurig profielnummer].default / Cache.

Stap 3

Ga naar de map en je zult een enorm aantal bestanden zien die betekenisloos zijn genoemd en deze namen zeggen je niets. Er zijn geen extensies in de cachebestanden. Als u een Linux-besturingssysteem gebruikt, worden de meeste bestanden herkend door het bestandssysteem en ziet u de bijbehorende pictogrammen. Het Windows-besturingssysteem heeft dit niet, dus het zal voor u moeilijker zijn om het bestand dat u nodig heeft uit de cache te identificeren. Maar dit kan niet alleen worden gedaan door de naam en de bestandsextensie. Als je de cache wilt vinden om er een foto of video uit te extraheren, ga dan naar de map waarin deze is opgeslagen onmiddellijk nadat je de afbeelding of video op een webpagina hebt bekeken. Stel in de map met de cache de weergavemodus "Tabel" in en sorteer de informatie op wijzigingsdatum. U kunt ook op maat sorteren. Meestal zijn tijdelijke bestanden erg klein en zullen de bestanden die je nodig hebt, bijvoorbeeld afbeeldingen of video's, veel meer wegen.

Stap 4

Gebruik browsertools, voer bijvoorbeeld het commando Opera: cache in de adresbalk van de Opera-browser in en het wordt op het scherm weergegeven. Zoek hier naar de gewenste criteria (bestandstype, grootte). De bron van dit bestand wordt ook weergegeven. Om de cache in de Mozilla Firefox-browser te bekijken, typt u de opdracht about: cache in de adresbalk.

Aanbevolen: