Hoe Een Weerstand Aan Te Sluiten?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Weerstand Aan Te Sluiten?
Hoe Een Weerstand Aan Te Sluiten?

Video: Hoe Een Weerstand Aan Te Sluiten?

Video: Hoe Een Weerstand Aan Te Sluiten?
Video: CanBus Weerstand aansluiten op LED Achterlicht | Ledhandel24 HOW-TO 2024, Mei
Anonim

Er zijn verschillende verbindingsschema's, afhankelijk van welke de variabele weerstand zowel een bron van variabele weerstand als een potentiometer kan zijn. Het hangt allemaal af van het type verbinding van de derde uitgang.

Hoe een weerstand aan te sluiten?
Hoe een weerstand aan te sluiten?

instructies:

Stap 1

Kijk goed naar het circuit zelf of de documentatie om vast te stellen hoe de weerstand in dit specifieke geval moet worden aangesloten. Zoals eerder vermeld, kan het twee functies vervullen: een variabele weerstandsbron en een potentiometer. De documentatie moet in dit verband de variabele weerstandswaarde aangeven. Het is het beste om dit aantal op een praktische manier te bepalen, met behulp van een speciaal meetinstrument. U kunt dus nauwkeuriger een variabele weerstand of een equivalent selecteren.

Stap 2

Gebruik een ohmmeter om de totale weerstand in het circuit te meten. Verbind zijn terminal met de NO-contacten. De weerstandswaarde moet op het scherm worden weergegeven. Meet vervolgens de weerstand op een specifiek knooppunt in het circuit. Als de waarde niet wordt weergegeven, is de verbinding ergens verbroken.

Stap 3

Onderzoek alle contacten zorgvuldig. Verbind ze indien nodig met een metalen draad. U maakt een betrouwbaardere verbinding als u de weerstand soldeert. Kies een geschikte weerstand afhankelijk van de verkregen waarde. Begin met het installeren in het diagram.

Stap 4

Soldeer de oude, kapotte weerstand uit. Probeer dit te doen zodat de restanten van het soldeer niet op het circuit vallen, om kortsluiting van aangrenzende contacten te voorkomen. Neem dan een nieuwe variabele weerstand. Soldeer het op dezelfde manier als degene die je zojuist hebt verwijderd.

Stap 5

Volg dezelfde voorzorgsmaatregelen om te voorkomen dat de pinnen worden overbrugd. Schakel het circuit in, controleer de functionaliteit ervan. Als het niet of niet goed werkt, soldeert u de weerstand opnieuw. Op sommige in het buitenland gemaakte weerstanden kunnen de contacten iets anders zijn geplaatst. Verwissel het middelste contact met een van de buitenste. Als dit niet de verwachte resultaten oplevert, gebruikt u het apparaat om de bruikbaarheid van de nieuwe weerstand te controleren.

Aanbevolen: