Hoe Maak Je Een Bitmapvector

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Bitmapvector
Hoe Maak Je Een Bitmapvector

Video: Hoe Maak Je Een Bitmapvector

Video: Hoe Maak Je Een Bitmapvector
Video: How to Convert a Bitmap Illustration to Vector for Free 2024, Mei
Anonim

Vectorafbeeldingen zijn een manier om objecten weer te geven met behulp van geometrische primitieven - punten, lijnen, polygonen. Rasterafbeeldingen gebruiken daarentegen matrices van stippen (pixels) met een vaste grootte. Er worden softwareconverters gebruikt om de afbeelding naar vectorformaat te converteren.

Hoe maak je een bitmapvector
Hoe maak je een bitmapvector

Noodzakelijk

Adobe Illustrator

instructies:

Stap 1

Vectorafbeeldingen zijn ideaal voor eenvoudige of samengestelde tekeningen die niet realistisch hoeven te zijn. Het proces van het converteren van een bitmap naar een vector wordt traceren genoemd. Elke rasterafbeelding kan worden herleid tot een vectorafbeelding, maar het resultaat hangt rechtstreeks af van de kwaliteit ervan. Voor vertaling worden meestal afbeeldingen gebruikt met extreem duidelijke contouren en de afwezigheid van een groot aantal complexe kleuren. Het is wenselijk om vectorafbeeldingen te maken in gespecialiseerde vectorpakketten zoals Adobe Illustrator, Corel Paint Shop Pro of CorelDRAW.

Stap 2

Download Adobe Illustrator en installeer het. Voer het programma uit. er gaat een raam voor je open met een werkruimte. Open het tabblad "Bestand" en selecteer "Openen" en voeg een bitmapafbeelding toe waarmee u gaat werken. Het programma heeft verschillende opties voor het uitvoeren van vectorisatie, de keuze voor een specifieke optie voor traceren hangt af van de complexiteit van het originele beeld, de vereiste kwaliteit en vele factoren.

Stap 3

Om de gewenste optie te selecteren, opent u het tabblad "Object", daarin selecteert u het item "Live Trace". Er gaat een menu voor je open. Als u de parameters moet aanpassen, klikt u op de optie "Trace-opties". In het geopende venster kunt u een routeringsstijl kiezen (in plaats van de "standaardstijl"). Als u met een eenvoudige afbeelding of logo werkt, past de stijl 6 kleuren bij u, voor een meer complexe illustratie, de stijl 16 kleuren. Als u een foto overtrekt, hebt u, afhankelijk van de vereiste kwaliteit van de vectorafbeelding, de stijlen "Foto van lage kwaliteit" en "Foto van hoge kwaliteit" nodig. U kunt ook de kleurmodus, beeldvervaging en andere overtrekinstellingen aanpassen. Om de aangebrachte wijzigingen onmiddellijk te bekijken, vinkt u het vakje "Voorbeeld" aan. Nadat u de parameters hebt ingesteld voor het gemak van verder werk, slaat u uw eigen stijl op door op de optie "Sijlstijl" te klikken.

Druk op de "Trace"-knop en verkrijg de vereiste vectorafbeelding.

Aanbevolen: