Beheerdersrechten Op Een Computer Krijgen

Inhoudsopgave:

Beheerdersrechten Op Een Computer Krijgen
Beheerdersrechten Op Een Computer Krijgen

Video: Beheerdersrechten Op Een Computer Krijgen

Video: download youtube app on laptop pc windows for free | how to download youtube on pc 2022, December
Anonim

Ben je een situatie tegengekomen waarbij wanneer je een aantal mappen probeert te openen met pictogrammen in de vorm van sloten, bijvoorbeeld Documenten en instellingen, het bericht "Toegang geweigerd" verschijnt of bijvoorbeeld bestanden van de flashdrive in Total Commander niet meer worden verwijderd? Dit komt omdat het account dat tijdens de installatie is gemaakt, hoewel het wordt beschouwd als een beheerdersaccount, niet echt een beheerdersaccount is. In dit geval moet u het beheerdersaccount met volledige rechten zelf activeren.

Beheerdersrechten op een computer krijgen
Beheerdersrechten op een computer krijgen

Het is nodig

  • -USB / CD met de opgenomen WinXP PE-afbeelding. (Bart's PE of kant-en-klare WinPE van Hunderroads)
  • -Password ReNew programma

instructies:

Stap 1

Als uw computer de mogelijkheid heeft om op te starten vanaf USB / CD, installeer deze opstartoptie dan via BIOS. Om daarna beheerdersrechten te verkrijgen op een computer waarop Windows XP / 2k / 2003 is geïnstalleerd, schrijft u de gedownloade WinXP PE-image naar USB / CD. Als het een CD is, plaatst u eerst het gedownloade programma Password Renew in de image.

Stap 2

Als het USB is, kopieer dan gewoon de map met het programma naar een opstartbare USB-flashdrive Daarna start u de computer opnieuw op en start u deze op vanaf USB / CD. Nu heb je een bijna normale Windows-interface. Open uw USB-flashstation / schijf en voer het programma Password Renew uit.

Stap 3

Selecteer vervolgens in het programma het pad naar het geïnstalleerde exemplaar van Windows.Selecteer het vereiste account, degene die u wilt verhogen naar beheerder (Zet de verlaten gebruiker naar Beheerder). Klik vervolgens op de knop Installeren. Gedaan. Start nu uw computer opnieuw op en log in als uw gebruiker, maar met beheerdersrechten.

Stap 4

Als u dit in het geheim van de netwerk- / systeembeheerder moet doen, verwijder dan uzelf na alle noodzakelijke handelingen uit de lijst met beheerders en start het systeem opnieuw op. Doe het als volgt: ga naar Configuratiescherm, dan naar Computerbeheer, dan naar Lokale gebruikers en groepen en ga naar Gebruikers. Selecteer in Eigenschappen uw gebruiker en verwijder deze uit de groep Beheerders op het tabblad Groepslidmaatschap.

Stap 5

Er is een nog eenvoudigere manier om beheerdersrechten te krijgen, en als het echt bij je past, dan zul je de taak veel sneller aan. Voor de Engelse versie van het besturingssysteem typt u in de opdrachtregel: net user Administrator / active: ja, maar voor de Russische versie: net user Administrator / active: ja.

Stap 6

Klik vervolgens met de rechtermuisknop op "Computer" - ga naar Beheer - selecteer "Lokale gebruikers en groepen" - en vervolgens "Gebruikers". Klik vervolgens met de rechtermuisknop op het account "Beheerder" - "Eigenschappen" en schakel het selectievakje naast Account uitschakelen uit.

Populair per onderwerp