Hoe Het Systeem Te Herstellen Zonder Opnieuw Te Installeren

Inhoudsopgave:

Hoe Het Systeem Te Herstellen Zonder Opnieuw Te Installeren
Hoe Het Systeem Te Herstellen Zonder Opnieuw Te Installeren

Video: Hoe Het Systeem Te Herstellen Zonder Opnieuw Te Installeren

Video: Hoe Het Systeem Te Herstellen Zonder Opnieuw Te Installeren
Video: Windows 10: herstelopties 2024, April
Anonim

In het geval van een storing in het besturingssysteem, installeren onervaren gebruikers het liefst een nieuw exemplaar. Dit proces kost veel tijd, aangezien het noodzakelijk wordt om alle benodigde programma's te installeren.

Hoe het systeem te herstellen zonder opnieuw te installeren
Hoe het systeem te herstellen zonder opnieuw te installeren

Noodzakelijk

Windows-installatieschijf

instructies:

Stap 1

Voor noodgevallen bieden Windows-besturingssystemen een herstelfunctie. Het gebruik ervan is alleen mogelijk als u automatische back-ups niet zelf hebt uitgeschakeld of controlepunten hebt ingeschakeld. Plaats de Windows-installatieschijf in uw dvd-station.

Stap 2

Start je computer opnieuw op. Druk meerdere keren op de F8-toets. Wacht tot het nieuwe menu verschijnt. Markeer Dvd-rom en druk op Enter. Laat het programma enkele bestanden van de schijf voorbereiden voor verder werk.

Stap 3

Als u Windows XP gebruikt, selecteert u in het eerste menu "Herstel". Om dit te doen, drukt u op de toets R. Nadat u het geselecteerde menu hebt geopend, selecteert u een van de eerder gemaakte controlepunten. Klik op de knop Volgende en wacht tot de herstelprocedure van het besturingssysteem is voltooid.

Stap 4

Als u het Vista- of Seven-besturingssysteem gebruikt, selecteert u de taal van het installatieprogramma in het eerste menu. Klik volgende . Ga naar het menu Geavanceerde herstelopties.

Stap 5

Selecteer in het nieuwe venster "Systeemherstel". Wacht op het verzamelen van informatie over de bestaande besturingssystemen. Selecteer het gewenste exemplaar van Windows en klik op Volgende. Klik op het gewenste controlepunt en klik nogmaals op "Volgende".

Stap 6

Als u een archief van een systeempartitie hebt gemaakt, selecteert u in het menu "Herstelopties" de optie "Een systeemkopie gebruiken". Sluit het apparaat aan waarop het OS-archief is opgeslagen. Als u dvd-media hebt gebruikt om de afbeelding te branden, plaatst u de eerste schijf in het station.

Stap 7

Klik volgende . Wacht tot de bewerking is voltooid. Als u dvd-media gebruikt, moet u regelmatig de volgende schijf in de juiste volgorde plaatsen. Selecteer na het herstellen van het systeem de optie om op te starten vanaf de harde schijf.

Aanbevolen: