Inloggen Met Beheerdersrechten

Inhoudsopgave:

Inloggen Met Beheerdersrechten
Inloggen Met Beheerdersrechten

Video: Inloggen Met Beheerdersrechten

Video: Windows 10 - inloggen zonder wachtwoord 2022, November
Anonim

Een beheerdersaccount geeft u veel mogelijkheden om het Windows-besturingssysteem te gebruiken. De beheerder kan andere accounts beheren, evenals alle programma's die op de computer zijn geïnstalleerd en de internetverbinding en beveiligingsinstellingen.

U kunt uw beheerdersaccount zelfstandig configureren en instellen bij het installeren van het besturingssysteem om vervolgens via het besturingssysteem in te loggen.

Inloggen met beheerdersrechten
Inloggen met beheerdersrechten

Het is nodig

Windows XP, Windows Vista

instructies:

Stap 1

Als u het populaire en vertrouwde Windows XP gebruikt, start u de computer op en drukt u tweemaal op de toetsen Ctrl + Al + Delete in het welkomstscherm om een ​​beheerdersaccount in te stellen. Het autorisatie- en inlogpaneel wordt geopend. U moet inloggen onder het beheerdersaccount, dus voer de naam "Beheerder" in op de regel "Gebruikersnaam", en als u een wachtwoord hebt opgegeven bij het installeren van het systeem, voer dan het wachtwoord in. Als u geen wachtwoord hebt gebruikt, start Windows zonder wachtwoord en hoeft u niets in te voeren.

Stap 2

Als u Windows Vista gebruikt, verandert het inlogsysteem enigszins. In tegenstelling tot Windiws XP moet u hier extra stappen ondernemen om het beheerdersaccount te activeren, anders zal het ontbreken voor een betere beveiliging. Klik op de Win + R-toetsen of ga naar Start en klik op Uitvoeren. Typ vervolgens de zin: control userpassword2 in de regel die verschijnt. Er wordt een venster geopend voor het beheren van wachtwoorden en accounts. Open het gedeelte "Geavanceerd", u ziet een gedeelte met een beschrijving van de lijst met gebruikers. Ga naar deze lijst en klik op het Beheerder-label. U ziet de zin "Account uitschakelen" met een vinkje ernaast. Dit selectievakje moet zijn uitgeschakeld om het beheerdersaccount te activeren. Start uw computer opnieuw op om de wijzigingen door te voeren.

Populair per onderwerp