Een Achtergrond Donkerder Maken In Photoshop

Inhoudsopgave:

Een Achtergrond Donkerder Maken In Photoshop
Een Achtergrond Donkerder Maken In Photoshop

Video: Een Achtergrond Donkerder Maken In Photoshop

Video: Een Achtergrond Donkerder Maken In Photoshop
Video: Photoshop-lessen to go. Lichter en donkerder maken van delen van foto's 2024, Mei
Anonim

Op sommige foto's bederft een te lichte achtergrond de hele kijkervaring. Het leidt af, de aandacht is verspreid over het beeld en het is moeilijk voor de kijker om zich op één en het belangrijkste te concentreren. De beste manier om uit deze situatie te komen, is door de achtergrond donkerder te maken.

Door de achtergrond donkerder te maken, wordt het hoofdonderwerp van de foto gemarkeerd met een licht accent
Door de achtergrond donkerder te maken, wordt het hoofdonderwerp van de foto gemarkeerd met een licht accent

instructies:

Stap 1

Photoshop staat bekend als een professionele grafische editor met een zeer groot aantal tools, dus er zijn talloze opties om de achtergrond in een foto donkerder te maken. Je kunt eenvoudig over de afbeelding schilderen met een donkerder wordende borstel, je kunt de hoofdpersonen op een aparte laag selecteren met de lasso en de helderheid van de achtergrondlaag dimmen, of gewoon een soort lichtfilter gebruiken. We willen je een andere manier aanbieden. Op het eerste gezicht lijkt het een beetje ingewikkeld, maar in feite hoef je niets moeilijks of ongewoons te doen, en het resultaat van zo'n verduistering ziet er heel natuurlijk en mooi uit.

Originele foto
Originele foto

Stap 2

Voor succesvol werk hebben we een snelmasker en een verloop op de werkbalk nodig. Het soort verloop dat u kiest, hangt af van de vorm van het hoofdelement van uw foto. Als u bijvoorbeeld met een portret werkt, is het beter om gradiënt nummer twee te kiezen met stralen die vanuit het midden uitstralen, in ons geval zal het gradiënt nummer 4 gebruiken, wat ons een vloeiende overgang langs het hele hoofdelement zal geven.

Essentiële set gereedschappen in Photoshop
Essentiële set gereedschappen in Photoshop

Stap 3

Klik op de knop Snel masker. Ga naar het gereedschap Verloop, kies degene die het beste voor u werkt en pas een verloop toe op de afbeelding zodat het hoofdelement met rood wordt gevuld. Het zou er ongeveer zo uit moeten zien.

Snel verloopmasker
Snel verloopmasker

Stap 4

Druk nogmaals op de Quick Mask-knop om de modus te verlaten. Druk op CTRL + J om de selectie naar een nieuwe laag te kopiëren. Ga naar het menu-item Afbeelding - Aanpassingen - Helderheid / Contrast. Verplaats de schuifregelaars om de helderheid van de laag te verlagen en het contrast te verhogen of te verlagen. Het hangt allemaal alleen af van hoe je de toekomstige foto wilt zien. Als het ook de gebieden verduistert die u licht wilt houden, hoeft u zich geen zorgen te maken. Schakel het laagmasker op het bureaublad in en, afwisselend witte en zwarte zachte borstels, verwijder of voeg verduistering toe aan het gewenste gebied van de afbeelding.

De achtergrond donkerder maken
De achtergrond donkerder maken

Stap 5

We kunnen zeggen dat de achtergrond al verduisterd is, we hebben nu een gemarkeerd hoofdelement op de foto - dit is een meisje in het wit en een volledig donkere achtergrond. Het resultaat ziet er een beetje onnatuurlijk uit, en als je de voorkeur geeft aan een meer natuurlijke uitstraling, verlaag dan de dekking van de toplaag met 30-50 procent. Dit algoritme is niet alleen geschikt voor het donkerder maken van de achtergrond, maar ook voor het maken van vignetten met verschillende donkerheid en diameter.

Aanbevolen: