Hoe De Kolombreedte In Excel Te Veranderen

Inhoudsopgave:

Hoe De Kolombreedte In Excel Te Veranderen
Hoe De Kolombreedte In Excel Te Veranderen

Video: Hoe De Kolombreedte In Excel Te Veranderen

Video: Hoe De Kolombreedte In Excel Te Veranderen
Video: Kolombreedte aanpassen in Excel in centimeters 2024, Mei
Anonim

Excel-spreadsheets zijn een handig hulpmiddel dat door bijna iedereen wordt gebruikt: scholieren, studenten, productiespecialisten en zelfs huisvrouwen die het gezinsbudget berekenen. De interface van dit softwareproduct is heel vriendelijk en intuïtief, en je kunt enkele van de subtiliteiten en nuances van het werken in een spreadsheet-editor onder de knie krijgen terwijl je bepaalde taken uitvoert.

Hoe de kolombreedte in Excel te veranderen
Hoe de kolombreedte in Excel te veranderen

instructies:

Stap 1

Selecteer de kolom waarvan u de breedte wilt wijzigen. Om dit te doen, beweegt u de cursor over de letter, die horizontaal is aangeduid, en klikt u erop met de linkermuisknop. U kunt meerdere aangrenzende kolommen selecteren of kolommen die niet naast de geselecteerde staan. Als u aangrenzende kolommen wilt selecteren, klikt u op de eerste en op de laatste, terwijl u de Shift-toets ingedrukt houdt. Als u meerdere niet-aangrenzende kolommen moet selecteren om de breedte te wijzigen, markeert u de selectie terwijl u de Ctrl-toets ingedrukt houdt. U kunt de breedte van een geselecteerde kolom of meerdere wijzigen met verschillende methoden.

Stap 2

Plaats de cursor op de rechterrand van de cel waarop de letter is geschreven en sleep deze, waarbij u de breedte van de kolom "met het oog" handmatig aanpast. Samen met deze kolom verandert de breedte van alle andere die u hebt geselecteerd. Het zal voor iedereen hetzelfde worden, zelfs als hun aanvankelijke breedte anders was.

Stap 3

Selecteer in het menu-item "Home" het veld "Cellen" en klik op het opschrift "Formaat", selecteer het derde item van boven - "Kolombreedte". In het dialoogvenster dat wordt geopend, kunt u de gewenste kolombreedte instellen door de exacte numerieke waarde in te voeren. De breedte van alle geselecteerde kolommen is gelijk aan deze waarde.

Stap 4

Als u de kolombreedte moet aanpassen aan de lengte van een regel tekst of een numerieke waarde, volgt u dezelfde stappen, selecteert u alleen de vierde regel van boven - "AutoFit-breedte" in het menu "Opmaak". In dit geval zal de breedte van elke geselecteerde kolom anders zijn. Voor elk van hen wordt het gelijk aan de lengte van het record in deze kolom, bestaande uit het maximale aantal tekens. Dit is handig wanneer het aantal rijen in de tabel groot is en u er niet doorheen hoeft te scrollen om de gewenste kolombreedte handmatig in te stellen. Breedte automatisch aanpassen kan ook worden uitgevoerd door te dubbelklikken op de rechterrand van de koptekst van de geselecteerde kolom.

Aanbevolen: