Hoe De Opera-zoekmachine Te Installeren

Inhoudsopgave:

Hoe De Opera-zoekmachine Te Installeren
Hoe De Opera-zoekmachine Te Installeren

Video: Hoe De Opera-zoekmachine Te Installeren

Video: Hoe De Opera-zoekmachine Te Installeren
Video: How to Download And Install Opera Browser in Windows 10 2024, April
Anonim

Opera heeft een standaardlijst met een basisset van zoekmachines. Het wordt door de internetbrowser gebruikt om zoekopdrachten in te dienen die zijn ingevoerd in het zoekvak naast de adresbalk. Mocht u niet tevreden zijn met deze lijst, dan is er een mogelijkheid om deze aan te vullen of geheel te vervangen.

Hoe de Opera-zoekmachine te installeren
Hoe de Opera-zoekmachine te installeren

instructies:

Stap 1

Selecteer de regel "Zoekopdracht aanpassen" in de vervolgkeuzelijst die wordt geopend door te klikken op het pictogram rechts van het veld voor het invoeren van een zoekopdracht. Hierdoor wordt het tabblad "Zoeken" van het venster met browserinstellingen geopend.

Stap 2

Open het dialoogvenster voor het toevoegen van een nieuwe zoekmachine aan de lijst door op de knop "Toevoegen" rechts van de lijst "Zoekservices beheren" te klikken.

Stap 3

Typ in het veld Naam de naam van de nieuwe zoekmachine die in de lijst met zoekmachines moet verschijnen. Geef in het veld "Sleutel" één letter op om de systeemnaam te vervangen wanneer u een zoekopdracht rechtstreeks in de adresbalk invoert.

Stap 4

Geef in het veld "Adres" de URL van de nieuwe zoekmachine op, en als het verzoek met de post-methode moet worden verzonden, vink dan het vakje "POST-verzoek" aan en voer de lijst met variabelen in het veld "Verzoek" in.

Stap 5

Vink indien nodig het selectievakje "Als standaardzoekmachine gebruiken" aan. Als dezelfde zoekmachine aanwezig zou moeten zijn op de exprespaneelpagina, plaats dan een vinkje in het selectievakje "Gebruiken als Express Panel-zoekopdracht".

Stap 6

Klik op OK en Opera zal een nieuwe zoekmachine aan de algemene lijst toevoegen. Sluit het instellingenvenster door op OK te klikken.

Stap 7

U kunt deze procedure vereenvoudigen door naar de pagina te gaan die het zoekvak bevat voor het systeem dat u wilt toevoegen. Klik met de rechtermuisknop op dit veld en selecteer de regel "Zoekopdracht maken" in het pop-upcontextmenu. De browser opent het venster voor het toevoegen van een zoekmachine zoals hierboven beschreven, waarin de velden "Naam", "Adres", "Verzoek" en "POST-verzoek" al gevuld zijn met de vereiste waarden. Vervang de waarde in het veld "Titel" - de browser plaatst de tekst van de venstertitel erin, die meestal bedoeld is voor zoekrobots en zeer lange tekst bevat. Corrigeer indien nodig de waarden van andere velden die door de browser zijn ingevoerd en klik op de knop OK.

Aanbevolen: