Het Netwerkwachtwoord Bekijken

Inhoudsopgave:

Het Netwerkwachtwoord Bekijken
Het Netwerkwachtwoord Bekijken

Video: Het Netwerkwachtwoord Bekijken

Video: Het Netwerkwachtwoord Bekijken
Video: Opgeslagen wachtwoorden bekijken in Windows 10 2024, Mei
Anonim

Bij het maken van uw eigen draadloze netwerk is het erg belangrijk om de bedrijfsparameters correct te configureren. Dit is nodig om een hoog beveiligingsniveau en compatibiliteit van de vereiste apparaten met netwerkapparatuur te garanderen.

Het netwerkwachtwoord bekijken
Het netwerkwachtwoord bekijken

Noodzakelijk

netwerk kabel

instructies:

Stap 1

Kies een wifi-router die werkt met je laptops. Bestudeer vooraf de parameters van de draadloze netwerken waarmee mobiele computers verbinding kunnen maken. Bestudeer hiervoor de papieren versie van de instructies of bekijk de gedetailleerde informatie op de website van de fabrikant van deze laptops.

Stap 2

Plaats uw wifi-router op de gewenste locatie en sluit deze aan op een stopcontact. Sluit een netwerkkabel aan op de LAN-poort en sluit het andere uiteinde aan op een laptop of desktopcomputer. Zet deze pc aan en start een webbrowser.

Stap 3

Open het instellingenmenu van de Wi-Fi-router door het IP-adres in het browserveld in te voeren. Sluit de DSL-poort (WAN, internet) van de router aan op de internetkabel. Open het WAN-menu en configureer de verbinding met de server van de provider. Geef hiervoor alle benodigde gegevens op die u opgeeft bij het opzetten van een directe verbinding met het netwerk.

Stap 4

Open nu het Wi-Fi-menu en maak je eigen draadloze hotspot. Selecteer dergelijke parameters van de werking zodat alle benodigde mobiele computers verbinding kunnen maken met dit netwerk. Stel een sterk wachtwoord in om te voorkomen dat uw netwerk wordt gehackt. Sla de instellingen van beide menu's op en start uw wifi-router opnieuw op.

Stap 5

Verbind mobiele computers met de gemaakte Wi-Fi-hotspot. Controleer op internettoegang. Om het draadloze wachtwoord te bekijken of te wijzigen, herhaalt u de procedure om de interface voor routerinstellingen te openen. Open het wifi-menu. Zoek het veld Wachtwoord. Het toont het huidige wachtwoord dat nodig is om toegang te krijgen tot uw draadloze netwerk.

Aanbevolen: