Standaard Opera-instellingen Maken

Inhoudsopgave:

Standaard Opera-instellingen Maken
Standaard Opera-instellingen Maken

Video: Standaard Opera-instellingen Maken

Video: Standaard Opera-instellingen Maken
Video: Opera - menu en instellingen 2024, Mei
Anonim

Helaas hebben de grafische interfaces van de huidige versies van de Opera-browser geen knop die moet worden ingedrukt om alle instellingen terug te zetten naar hun oorspronkelijke staat. Er zijn echter nog een aantal manieren om dit te doen met een paar relatief eenvoudige handelingen.

Standaard opera-instellingen maken
Standaard opera-instellingen maken

Noodzakelijk

Opera-browser

instructies:

Stap 1

De eerste optie is ingebed in de browser zelf. Naast de grafische interface voor het wijzigen van de instellingen is er ook een configuratie-editor. Om het te starten, typt u opera: config in de adresbalk van de browser en drukt u op Enter.

Stap 2

Om ervoor te zorgen dat de editor alle secties kan openen en alle instellingen kan tonen, moet u een vinkje zetten in het selectievakje "Alles weergeven". Tegenover elke instelling in elke sectie bevindt zich een knop met het label "Standaard" - u moet erop drukken om de instelling terug te zetten naar de oorspronkelijke staat. Door op de knoppen voor alle instellingen te klikken, kunt u de browser terugbrengen naar zijn oorspronkelijke vorm. Hoewel het niet nodig is om absoluut alle instellingen te resetten, is het toch een behoorlijk vervelende taak van meer dan een dozijn minuten. Het is jammer dat de fabrikant niet voor alle instellingen één gemeenschappelijke knop heeft voorzien, of in ieder geval voor de instellingen van één sectie.

Stap 3

De andere manier is veel eenvoudiger, hoewel het niet "gentlemanly" kan worden genoemd in relatie tot de browser. Start eerst Windows Verkenner door te dubbelklikken op de sneltoets "Deze computer" of door op de sneltoets CTRL + E te drukken.

Stap 4

Open vervolgens het gedeelte "Help" in het browsermenu en klik op het item "Over". In de informatiesectie onder de kop "Paden" geeft de eerste regel de locatie aan van het bestand waarin Opera de instellingen opslaat. Je moet het selecteren en kopiëren (CTRL + C).

Stap 5

Sluit daarna de browser en plak het gekopieerde pad naar het operaprefs.ini-bestand (CTRL + V) in de adresbalk van de verkenner. Verwijder de bestandsnaam ervan en druk op Enter. Verkenner opent de map waarin de instellingen zijn opgeslagen.

Stap 6

Zoek het bestand operaprefs.ini in het pakket en verwijder (of hernoem). Hiermee is de procedure voor het resetten van de instellingen naar de standaardwaarden voltooid. De volgende keer dat u de browser start, zoekt deze naar het bestand dat u hebt verwijderd en vindt de verloren instellingen niet, maar maakt een nieuwe aan waarin de standaardinstellingen worden geplaatst.

Aanbevolen: