Een Streepje Op Het Toetsenbord Zetten?

Inhoudsopgave:

Een Streepje Op Het Toetsenbord Zetten?
Een Streepje Op Het Toetsenbord Zetten?

Video: Een Streepje Op Het Toetsenbord Zetten?

Video: Een Streepje Op Het Toetsenbord Zetten?
Video: How To Type Letters With Accents 2024, Mei
Anonim

Zelfs zeer geletterde mensen verwarren vaak een streepje met een koppelteken als ze nog lang niet drukken. Ondertussen zijn dit totaal verschillende leestekens, en hun toepassingsgebied is ook anders. U kunt op verschillende manieren een streepje op het toetsenbord typen.

Een streepje op het toetsenbord zetten?
Een streepje op het toetsenbord zetten?

instructies:

Stap 1

Begrijp de hoofdregel van het gebruik van koppeltekens en streepjes, die helaas niet in veel studieboeken voorkomt. Het koppelteken wordt altijd geschreven zonder spaties ervoor of erna. Bijvoorbeeld: "ampère-turn". Als een koppelteken als streepje wordt gebruikt, wordt dit aan beide zijden gescheiden door spaties. Bijvoorbeeld: "Een toetsenbord is een apparaat om tekst op een computer in te voeren." Als een speciaal hiervoor ontworpen speciaal teken als een streepje wordt gebruikt, wordt het niet gescheiden door spaties aan weerszijden, vergelijkbaar met een koppelteken. Bijvoorbeeld: "Voor u zijn de schilderijen van de Arbat-kunstenaars."

Stap 2

Als u een document samenstelt met een enkelbyte-codering, of niet zeker weet dat het in de toekomst niet in een dergelijke codering zal worden vertaald, gebruikt u het minteken dat beschikbaar is in de gebruikelijke ASCII-code als zowel een koppelteken als een streepje. Als je het als koppelteken gebruikt, plaats dan geen spaties en als je het als een streepje gebruikt, plaats dan aan beide kanten.

Stap 3

Als de klant een tekst van één byte nodig heeft, gebruik dan twee opeenvolgende minnen als een streepje, die aan beide zijden worden gescheiden door spaties: "Het beste is de vijand van het goede."

Stap 4

Gebruik bij het typen van dubbelbytecodering een echt streepje, dat, zoals hierboven vermeld, niet door spaties hoeft te worden gescheiden. Om het in Windows te typen, drukt u op de "Alt"-toets en kiest u vervolgens, zonder deze los te laten, het nummer 0151.

Stap 5

Als u geen Windows hebt, selecteert u het juiste teken in de tabel die verschijnt in de OpenOffice.org Writer-editor wanneer u Invoegen - Speciaal teken selecteert in het menu. Kopieer het indien nodig via het klembord naar een ander programma, op voorwaarde dat het ook dubbel-byte-codering gebruikt.

Stap 6

Een andere manier om een streepje te typen bij gebruik van een dubbelbytecodering is door het te kopiëren uit het Wikipedia-artikel, dat "Dash" wordt genoemd. Als je te lui bent om een ander tabblad in je browser te openen, kopieer dan het streepje uit de eerste alinea van dit artikel.

Stap 7

Gebruik ten slotte in uw HTML-code om streepjes te typen een combinatie van "&", het woord "ndash" of "mdash" en een puntkomma (zonder overal aanhalingstekens). Als u het woord "ndash" gebruikt, heeft het streepje dezelfde lengte als de Latijnse letter "N", en als u "mdash" gebruikt, heeft het dezelfde lengte als de Latijnse letter "M".

Aanbevolen: