Een Bureaubladfoto Maken

Inhoudsopgave:

Een Bureaubladfoto Maken
Een Bureaubladfoto Maken

Video: Een Bureaubladfoto Maken

Video: Een Bureaubladfoto Maken
Video: How To Build A Photo Light Box For Less Than $10 2024, Mei
Anonim

Een screenshot van een desktop of scherm van een programma wordt een screenshot genoemd. Meestal wordt dit digitale beeld gemaakt door het besturingssysteem op bevel van de gebruiker, die hij invoert vanaf het toetsenbord. Standaard zijn schermafbeeldingen in BMP-indeling - met andere woorden, dergelijke afbeeldingen zijn gestippeld en vertegenwoordigen een exacte kopie van het scherm.

Een bureaubladfoto maken
Een bureaubladfoto maken

instructies:

Stap 1

Het is heel eenvoudig om een screenshot te maken van het bureaublad of een deel ervan - een venster met een draaiend programma. Om het volledige scherm of bureaublad vast te leggen, drukt u op de toets PrintScreen (PrtScr SysRq). Het bevindt zich meestal naast de knoppen Backspace en Insert op de bovenste rij van het toetsenbord.

Stap 2

Om een screenshot te maken van een deel van het scherm - gestart in het programmavenster - moet je het programmavenster actief maken door met de linkermuisknop op de titel te klikken en de toetsencombinatie alt="Image" + PrtScr ingedrukt te houden op het toetsenbord.

Stap 3

Na deze actie wordt een screenshot van het scherm opgeslagen in de cache van de computer. Nu moet je de cache in afbeeldingen vertalen. Start hiervoor het programma "Paint", dat zich in de standaard Windows-programma's bevindt. Selecteer in het bovenste menu van de editor "Paint" het commando "Plakken" en in het werkgebied ziet u de resulterende afbeelding. Selecteer Opslaan als om uw schermafbeelding op te slaan zonder de beeldkwaliteit te verliezen. Selecteer in het venster dat verschijnt het bestandstype -.

Hiermee is het maken van een screenshot van het bureaublad voltooid.

Aanbevolen: