Opera-voorkeuren Terugkrijgen

Inhoudsopgave:

Opera-voorkeuren Terugkrijgen
Opera-voorkeuren Terugkrijgen

Video: Opera-voorkeuren Terugkrijgen

Video: Opera-voorkeuren Terugkrijgen
Video: Driekwart slachtoffers doet geen aangifte omdat ze denken dat het zinloos is 2024, Mei
Anonim

Als u tijdens het configureren van de instellingen van de Opera-browser vastloopt of om een andere reden de oorspronkelijke waarden niet kunt invoeren, is het logisch om terug te keren naar de oorspronkelijke instellingen. Helaas zal het niet werken om dit te doen door op een enkele knop te drukken - om de een of andere reden hebben de fabrikanten niet aan een dergelijke situatie gedacht. Er is echter een relatief eenvoudige manier om dit te doen zonder het browserbesturingssysteem zelf te gebruiken.

Opera-voorkeuren terugkrijgen
Opera-voorkeuren terugkrijgen

Noodzakelijk

Opera-browser en bestandsbeheer

instructies:

Stap 1

Zoek de locatie op uw computer van het bestand waarin de browser zijn instellingen opslaat. In Opera is dit, in tegenstelling tot andere browsers, niet moeilijk om te doen - de relevante informatie wordt weergegeven op een servicepagina, die via het menu kan worden geopend. Open hiervoor het gedeelte "Help" in het menu en selecteer het laagste item daarin - "Over het programma". Op de pagina die wordt geopend, is er naast informatie over de browserversie, het besturingssysteem en de auteursrechthouders ook een sectie met de titel "Paden". De eerste regel in deze sectie bevat het volledige pad naar het bestand operaprefs.ini dat u nodig hebt. Om er te komen, moet u de standaard bestandsbeheerder van het besturingssysteem openen. Op Windows is dit Verkenner.

Stap 2

Dubbelklik op de snelkoppeling Deze computer op uw bureaublad om Verkenner te starten. Als de weergave van dit pictogram is uitgeschakeld in de instellingen van uw besturingssysteem, dan is hetzelfde item te vinden in het hoofdmenu op de knop "Start". En je kunt langskomen door op de toetsencombinatie WIN + E te drukken (dit is de Russische letter "U"). Elk van deze methoden zal de standaard bestandsbeheerder starten.

Stap 3

Navigeer naar de locatie waar het instellingenbestand is opgeslagen. De eenvoudigste manier om dit te doen, is door het volledige pad van de pagina Over te kopiëren en dit vervolgens in de adresbalk van Verkenner te plakken. Voordat u op Enter drukt en naar het opgegeven adres navigeert, verwijdert u de naam van het bestand operaprefs.ini ervan, anders opent Explorer het instellingenbestand gewoon in een teksteditor.

Stap 4

Zoek het bestand operaprefs.ini in de map en verwijder of hernoem het. Dit voltooit uw werk aan het herstellen van de standaardinstellingen en de browser zelf doet de rest.

Stap 5

Sluit Opera af en open het opnieuw. Bij het opstarten zou de browser de huidige instellingen uit het bestand operaprefs.ini moeten laden. Als het niet op zijn plaats wordt gevonden, maakt Opera een nieuw bestand en vult het met standaardinstellingen.

Aanbevolen: