Uw Computer Formatteren Format

Inhoudsopgave:

Uw Computer Formatteren Format
Uw Computer Formatteren Format

Video: Uw Computer Formatteren Format

Video: Uw Computer Formatteren Format
Video: Format your computer without nothing lost / Reinstall windows/ Fason pouw fòmate òdinatèw san pèdi 2023, Maart
Anonim

Veel pc-gebruikers moeten vaak hun computer repareren of software installeren. Soms heb je een radicale oplossing voor problemen nodig - en dan wordt het noodzakelijk om de harde schijf te formatteren om het besturingssysteem en andere programma's opnieuw te installeren.

Uw computer formatteren format
Uw computer formatteren format

Noodzakelijk

Installatieschijf voor besturingssysteem

instructies:

Stap 1

U hebt een installatieschijf voor het besturingssysteem nodig. Plaats de schijf in het station. Start je computer opnieuw op. Stel het BIOS in om vanaf cd-rom op te starten. Nadat het Windows-installatieprogramma zijn bestanden in het RAM-geheugen van de computer heeft geladen, ziet u een dialoogvenster met het label 'Windows installeren'. U wordt gevraagd een van de items te selecteren.

Stap 2

Selecteer "Om Windows te herstellen met behulp van de herstelconsole, drukt u op [R = Herstellen]". De herstelconsole wordt voor u geopend. Als op uw pc slechts één besturingssysteem is geïnstalleerd en deze zich op de C:-schijf bevindt, ziet u het bericht: "1: C: \ WINDOWS Op welk exemplaar van Windows moet ik inloggen?" Voer het nummer "1" in. Druk op de Enter-toets op uw toetsenbord.

Stap 3

De systeemprompt verschijnt: "C: \ WINDOWS>". Schrijf in deze regel "format with:" of "format with: / Q / FS: NTFS", waarbij "Q" staat voor snel formatteren en "FS" staat voor bestandssysteem. Druk op "Enter" en voer de Engelse letter "y" in vanaf het toetsenbord. Het formatteringsproces begint.

Stap 4

Houd er rekening mee dat tijdens het formatteren de gegevens op de schijf verdwijnen. En voordat u deze bewerking uitvoert, is het raadzaam om de bestanden die u nodig hebt op andere opslagmedia op te slaan.

Na het formatteren kunt u het besturingssysteem installeren.

Populair per onderwerp