Een Besturingssysteemschijf Formatteren Format

Inhoudsopgave:

Een Besturingssysteemschijf Formatteren Format
Een Besturingssysteemschijf Formatteren Format

Video: Een Besturingssysteemschijf Formatteren Format

Video: (Dutch) Partities beheren, formatteren, en hernoemen in Windows 7, 8, 8.1 en 10 2022, November
Anonim

Er kan een grote verscheidenheid aan methoden worden gebruikt om een ​​harde schijf of partitie te formatteren. De taak is iets gecompliceerder wanneer u de harde schijf moet opschonen waarop het besturingssysteem is geïnstalleerd.

Een besturingssysteemschijf formatteren format
Een besturingssysteemschijf formatteren format

Het is nodig

  • - Partitie Beheerder;
  • - Windows-installatieschijf.

instructies:

Stap 1

Weinig mensen hoeven de harde schijf van een systeem te formatteren zonder een nieuw besturingssysteem te installeren. Als u de harde schijf nog steeds uit het besturingssysteem moet wissen, gebruikt u hiervoor een andere computer. Verwijder de harde schijf uit de systeemeenheid. Sluit de harde schijf aan op een andere computer en gebruik deze als secundaire harde schijf.

Stap 2

Zet deze computer aan. Open de lijst met bestaande harde schijfpartities (menu "Deze computer"). Klik met de rechtermuisknop op de systeempartitie van de schijf en selecteer "Formatteren". Geef zo ​​nodig nieuwe clustergroottes op en wijs een volumelabel toe. Klik op de knop "Start" om het reinigingsproces te starten.

Stap 3

Als u de harde schijf niet op een andere computer kunt aansluiten, gebruikt u de installatieschijf van Windows Seven of Vista. Plaats een van de aangegeven schijven in het station. Voer het installatieprogramma van het besturingssysteem uit.

Stap 4

Wanneer een venster verschijnt met een lijst met bestaande partities, klikt u op de knop Schijfinstellingen. Markeer de systeempartitie en klik op de knop "Formatteren". Als u geen nieuw besturingssysteem hoeft te installeren, zet u gewoon uw computer uit.

Stap 5

Gebruik Partition Manager als alternatief voor de installatieschijf. Het voordeel van dit hulpprogramma is dat u bepaalde bewerkingen kunt configureren die vervolgens in DOS-modus worden uitgevoerd.

Stap 6

Start Partition Manager en schakel de Power User-modus in. Klik met de rechtermuisknop op de systeempartitie van de schijf. Selecteer "Formaat". Bevestig de geselecteerde bewerking in het volgende venster. Geef de bestandssysteemindeling van het lege volume op.

Stap 7

Om het proces te starten, klikt u op de knop "Wijzigingen in behandeling toepassen". Na een tijdje verschijnt er een venster waarin u wordt gevraagd uw computer opnieuw op te starten. Klik op de knop Nu opnieuw opstarten. Het programma blijft draaien in DOS-modus.

Populair per onderwerp