Hoe De Videokaart Op Een Computer Te Veranderen

Hoe De Videokaart Op Een Computer Te Veranderen
Hoe De Videokaart Op Een Computer Te Veranderen

Video: Hoe De Videokaart Op Een Computer Te Veranderen

Video: Hoe De Videokaart Op Een Computer Te Veranderen
Video: Hoe bouw ik een videokaart in mijn computer? 2023, Maart
Anonim

Als de oude videokaart defect is of simpelweg de taken van de gebruiker niet meer aankan, dan kun je deze zelf vervangen.

Zelf de videokaart op uw computer wijzigen
Zelf de videokaart op uw computer wijzigen

Om de videokaart met succes zelf op uw computer te vervangen, moet u eerst enkele subtiliteiten ontdekken die van invloed zijn op de keuze van een nieuwe videokaart.

Geef in de documentatie die elke nieuwe computer zou moeten hebben (specificaties) aan welk type videokaart is geïnstalleerd (tegenwoordig worden videokaarten gebruikt die in het PCI-Express-slot worden geïnstalleerd, maar je kunt ook AGP vinden). Aandacht! Deze twee soorten videokaarten zijn niet uitwisselbaar!

Als de documentatie voor de computer niet aangeeft welke videokaart is geïnstalleerd, is het mogelijk dat de computerfabrikant heeft besloten dat deze pc een ingebouwde videokaart zal hebben, dan volstaat het om de exacte naam van het moederbord te vinden in de lijst met apparatuur en ontdek welk type videokaart het is op de website van de fabrikant van het moederbord.

Handige tip: Lees voordat je een nieuwe videokaart koopt reviews over de videokaarten die verkrijgbaar zijn in de computerwinkel. Het is belangrijk om degene te kiezen die ervoor zorgt dat u niet veel geld uitgeeft, maar productiever zal zijn dan de bestaande.

Om de gekochte videokaart in de computer te installeren, moet u de zijklep van de behuizing verwijderen, de geïnstalleerde oude videokaart of de connector ervoor zoeken (als de ingebouwde videokaart wordt gebruikt tijdens de werking van de computer). In de meeste gevallen moeten borden zoals een videokaart of netwerkkaart met een schroef worden vastgezet. Draai deze schroef los en trek de oude videokaart voorzichtig uit de sleuf. Steek de nieuwe videokaart in dezelfde connector en zet hem vast met dezelfde schroef.

Op de onderstaande foto ziet u bij benadering wat u kunt zien als u de computer opent. De videokaart is gemarkeerd met een wit kader, aan de linkerkant bevinden zich twee montageschroeven:

Zelf de videokaart op uw computer wijzigen
Zelf de videokaart op uw computer wijzigen

Handige tip: Houd er rekening mee dat op veel moederborden de videokaart wordt vastgehouden door een extra houder (kan er anders uitzien) in de connector. Trek de oude videokaart voorzichtig naar buiten, te veel kracht uitoefenen zal de poort alleen maar beschadigen. Wanneer een nieuwe videokaart wordt geplaatst, moet de vergrendeling op zijn plaats klikken.

Aandacht! Sommige videokaarten hebben mogelijk extra voeding nodig van de voeding. Dit punt moet worden verduidelijkt bij de aankoop. Als je voeding geen extra voedingsaansluiting heeft voor een videokaart, dan zul je de voeding moeten vervangen (en zelfs een krachtigere). Wil je ook niet van voeding veranderen, kies dan voor een videokaart die geen extra voeding nodig heeft.

Onderstaande foto is een voorbeeld van het aansluiten van extra voeding op de videokaart:

Zelf de videokaart op uw computer wijzigen
Zelf de videokaart op uw computer wijzigen

Nadat u de videokaart fysiek hebt vervangen, moet u de schijf die is aangesloten op de nieuwe videokaart in het cd (dvd)-station plaatsen en de stuurprogramma's installeren met behulp van de aanwijzingen, programma's van de schijf.

Populair per onderwerp