Hoe De Videokaart In Het BIOS Te Veranderen

Inhoudsopgave:

Hoe De Videokaart In Het BIOS Te Veranderen
Hoe De Videokaart In Het BIOS Te Veranderen

Video: Hoe De Videokaart In Het BIOS Te Veranderen

Video: Hoe De Videokaart In Het BIOS Te Veranderen
Video: How To: In het BIOS Menu de opstartvolgorde veranderen (boot sequence) 2024, April
Anonim

Bepaalde mobiele computermodellen gebruiken twee videokaarten. Een daarvan is een grafische chip die in het moederbord is geïntegreerd. Er kunnen verschillende hulpprogramma's worden gebruikt om van adapter te wisselen.

Hoe de videokaart in het BIOS te veranderen
Hoe de videokaart in het BIOS te veranderen

Het is nodig

  • - BIOS-toegang;
  • - AMD PowerXpress;
  • - nVidia hybride voeding.

instructies:

Stap 1

Probeer eerst de prioriteit van de videoadapters te wijzigen via het BIOS-menu. Zet de mobiele computer aan en druk op de gewenste functietoets. Meestal wordt de naam aangegeven tijdens het opstartmenu.

Stap 2

Open het menu Geavanceerde instellingen of Video-opties. Zoek primaire video. Druk op de Enter-toets en selecteer de gewenste videoadapter. Meestal een aanvankelijk actief geïntegreerd apparaat.

Stap 3

Als dit item ontbreekt, zoek dan het Video PCIEx-menu. Het zal de kenmerken van de discrete grafische kaart weergeven. Geef prioriteit aan de activiteit van dit apparaat door het naar de eerste positie te verplaatsen.

Stap 4

Ga naar het startscherm van het BIOS-menu. Sla de wijzigingen op en start uw computer opnieuw op. Opgemerkt moet worden dat sommige modellen van mobiele computers in eerste instantie de geïntegreerde adapter gebruiken. Als u het volledig uitschakelt in het BIOS, kan dit resulteren in geen weergave.

Stap 5

Om het werk met videokaarten te vereenvoudigen, zijn er speciale hulpprogramma's. Als er een afzonderlijk ATI-bord (Radeon) in de mobiele computer is geïnstalleerd, installeer dan het ADM Power Xpress-programma samen met de stuurprogramma's.

Stap 6

Voer het uit en selecteer "Hoge (lage) GPU-prestaties" in het veld dat verschijnt. Wacht tot de videoadapter is gewijzigd.

Hoe de videokaart in het BIOS te veranderen
Hoe de videokaart in het BIOS te veranderen

Stap 7

Als uw laptop een combinatie van een Intel-processor en een nVidia grafische kaart gebruikt, gaat de overstap automatisch. Start gewoon een krachtige applicatie zoals een 3D-spel. Het systeem zal automatisch de video-adapter met prioriteit wijzigen.

Stap 8

Om zelf van videokaart te wisselen, installeer je het nVidia Hybrid Power programma. Meestal is dit hulpprogramma te vinden op de website van de fabrikant van de mobiele computer. Hulpprogramma's voor sommige modellen zijn ook beschikbaar op www.nvidia.com.

Aanbevolen: