Hoe Stuurprogramma's Voor De Modem Te Installeren

Inhoudsopgave:

Hoe Stuurprogramma's Voor De Modem Te Installeren
Hoe Stuurprogramma's Voor De Modem Te Installeren

Video: Hoe Stuurprogramma's Voor De Modem Te Installeren

Video: Hoe Stuurprogramma's Voor De Modem Te Installeren
Video: how to install modem driver 2024, Mei
Anonim

Moderne besturingssystemen worden meestal geïnstalleerd met volledige databases die bestaan uit stuurprogramma's voor een grote verscheidenheid aan apparaten. Daarom is het in de meeste gevallen voldoende om een nieuw apparaat op de gewenste connector aan te sluiten om een nieuwe "hardware" op een bestaand systeem aan te sluiten, en de rest wordt gedaan door de systeemcomponenten van het besturingssysteem. Maar als dit niet gebeurt, moet de computergebruiker zelf de procedure doorlopen om het benodigde stuurprogramma te installeren.

Hoe stuurprogramma's voor de modem te installeren
Hoe stuurprogramma's voor de modem te installeren

instructies:

Stap 1

Bereid de bestanden voor die nodig zijn om het stuurprogramma te installeren. Als de modem in een winkel is gekocht, moet deze een optische schijf met software bevatten, die een stuurprogramma moet bevatten. Als een dergelijke schijf niet tot uw beschikking staat, download dan het installatiepakket met bestanden van de website van de fabrikant van het apparaat. Op dergelijke webbronnen worden stuurprogramma's geplaatst in secties met de titel "Ondersteuning", "Download" of "Software", maar u kunt ook de sitezoekmachine gebruiken.

Stap 2

Als het stuurprogramma op een optische schijf staat, installeert u het gewoon in de lezer en wacht u op een prompt met de vraag of het systeem het autorun-bestand moet toestaan. Beantwoord de vraag bevestigend en het schijfmenu verschijnt op het scherm, waarin u het installatie-item van het stuurprogramma moet selecteren. Daarna hoeft u alleen nog de instructies te volgen die op het scherm verschijnen.

Stap 3

Het van internet gedownloade uitvoerbare bestand moet worden gestart door te dubbelklikken, waarna, net als in de vorige stap, de installatiewizard wordt gestart. Als een heel archief met bestanden is gedownload van de website van de fabrikant, zoek dan na het uitpakken een object met de extensie exe en de naam setup of install - dit is wat u moet uitvoeren om het installatieproces te starten.

Stap 4

Als er geen uitvoerbaar bestand is, en in plaats daarvan zijn er alleen bestanden met inf-extensies, gebruik dan de systeemtoepassing van het besturingssysteem - "Apparaatbeheer" voor installatie. Om het in Windows 7 en Vista op te roepen, drukt u op de Win-toets, typt u "modem" en selecteert u vervolgens de link "Apparaatstuurprogramma's bijwerken" of "Apparaatbeheer" in de zoekresultaten - beide openen hetzelfde venster van de systeemtoepassing.

Stap 5

Zoek het gedeelte "Modem" in de lijst, vouw het uit door op het driehoekje links van de inscriptie te klikken en klik met de rechtermuisknop op de regel met de apparaatnaam. Selecteer in het contextmenu het item "Stuurprogramma's bijwerken" en klik in het extra venster dat verschijnt op de woorden "Zoek naar stuurprogramma's op deze computer".

Stap 6

Klik in het volgende venster van het formulier op de knop "Bladeren" en selecteer de map waarin de inf-bestanden zijn opgeslagen. Druk op de knop "Volgende" om het proces te starten - het programma moet zelf uit een reeks informatiebestanden degene selecteren die hoort bij de OS-versie die op de computer is geïnstalleerd. Het gebruikt het standaard modemstuurprogramma en wijzigt de instellingen volgens de informatie in het bestand.

Aanbevolen: