Hoe Installeer Ik Een Geschikt Stuurprogramma Voor Een Netwerkkaart?

Inhoudsopgave:

Hoe Installeer Ik Een Geschikt Stuurprogramma Voor Een Netwerkkaart?
Hoe Installeer Ik Een Geschikt Stuurprogramma Voor Een Netwerkkaart?

Video: Hoe Installeer Ik Een Geschikt Stuurprogramma Voor Een Netwerkkaart?

Video: Hoe Installeer Ik Een Geschikt Stuurprogramma Voor Een Netwerkkaart?
Video: How to install a Driver on Windows 8 2024, April
Anonim

De communicatie tussen computers vindt plaats met behulp van netwerkkaarten. Om elk apparaat correct te laten werken, hebt u er een stuurprogramma voor nodig - een klein hulpprogramma waarmee het besturingssysteem computerapparatuur bestuurt.

Hoe installeer ik een geschikt stuurprogramma voor een netwerkkaart?
Hoe installeer ik een geschikt stuurprogramma voor een netwerkkaart?

instructies:

Stap 1

Elk apparaatmodel heeft zijn eigen stuurprogramma nodig. In de regel wordt een cd of dvd met dit hulpprogramma en instructies voor het installeren ervan bij de AC-adapter geleverd. Om het stuurprogramma te installeren, plaatst u de schijf in uw optische station, gaat u naar Configuratiescherm, opent u het systeemknooppunt en klikt u op Apparaatbeheer op het tabblad Hardware.

Stap 2

Apparaten waarvoor het stuurprogramma niet is geïnstalleerd, zijn gemarkeerd met gele vraagtekens en uitroeptekens. In dit geval is dit de Ethernet-controller. Roep het contextmenu op door met de rechtermuisknop op het controllerpictogram te klikken en het item "Stuurprogramma bijwerken" aan te vinken.

Stap 3

De updatewizard zal toestemming vragen om verbinding te maken met Windows Update om het stuurprogramma te vinden. Aangezien de netwerkadapter niet werkt, heeft dit verzoek geen zin. Vink "Nee, deze keer niet" aan en klik op "Volgende" om door te gaan met het proces.

Stap 4

Verplaats in het volgende venster het keuzerondje naar de positie "Installeren vanaf een lijst of specifieke locatie" en ga verder met de update door op "Volgende" te klikken. Op het nieuwe scherm is Search Removable Media standaard aangevinkt, dus klik gewoon nogmaals op Next. Het stuurprogramma wordt automatisch geïnstalleerd. Wanneer een bericht verschijnt waarin staat dat het proces succesvol is voltooid, klikt u op "Gereed".

Stap 5

Als u geen medium heeft waarop een stuurprogramma is geschreven, moet u zelf op zoek naar geschikt "brandhout". Tijdens de productie krijgt elk apparaat een identificatiecode - ID. Het bevat informatie in hexadecimale vorm over de fabrikant en het type apparaat.

Stap 6

Klik met de rechtermuisknop op het controllerpictogram, vink de opdracht Eigenschappen aan en open het tabblad Details. Selecteer in de vervolgkeuzelijst het item "Codes (ID) apparatuur". Herschrijf het onderste item.

Stap 7

Ga vanaf een andere computer naar devid.info.ru en voer de code van je netwerkkaart in het zoekvak in. Klik op Zoeken. Het systeem geeft een lijst weer met stuurprogramma's die geschikt zijn voor uw netwerkadapter. Klik op de diskette-image om het hulpprogramma te downloaden. Sla het bestand op een USB-flashstation op.

Stap 8

Installeer de driver zoals hierboven beschreven. Geef in het derde scherm van de Update Wizard een USB-flashstation of een map op uw harde schijf op als bron als u het hulpprogramma naar een harde schijf hebt gekopieerd.

Aanbevolen: