Hoe Een Pc Op Een Netwerk In Te Stellen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Pc Op Een Netwerk In Te Stellen
Hoe Een Pc Op Een Netwerk In Te Stellen

Video: Hoe Een Pc Op Een Netwerk In Te Stellen

Video: Hoe Een Pc Op Een Netwerk In Te Stellen
Video: ICT: Windows Netwerk instellen 2024, April
Anonim

Tegenwoordig is het zeldzaam dat een gezin tevreden is met de aanwezigheid van één computer. In de regel zijn het er twee of meer. Voor het gemak van het gebruik van thuiscomputers (informatie-uitwisseling tussen hen, gedeelde internettoegang), worden ze gecombineerd tot een lokaal netwerk. Laten we eens kijken naar het eenvoudigste geval waarin het nodig is om twee personal computers (pc's) op een netwerk aan te sluiten.

Hoe een pc op een netwerk in te stellen
Hoe een pc op een netwerk in te stellen

Noodzakelijk

netwerkkaarten, categorie 5 UTP-kabel

instructies:

Stap 1

Tegenwoordig worden bijna alle computermoederborden geleverd met een ingebouwde netwerkkaart. Als dit in jouw geval niet het geval is, koop dan netwerkkaarten voor computers en plaats deze in de PCI-slots van het moederbord.

Stap 2

Installeer de stuurprogramma's voor de netwerkkaarten vanaf de schijven die bij de moederborden zijn geleverd of de schijven die bij de netwerkkaarten zijn geleverd (als u ze apart hebt gekocht). Daarna verschijnt de naam van uw netwerkadapter in Apparaatbeheer in het gedeelte "Netwerkkaarten".

Stap 3

Om een pc aan te sluiten, heb je een netwerkkabel nodig die op een speciale manier is gekrompen - de zogenaamde crossover-kabel. Het kan in de winkel worden gekocht of zelf worden gekrompen met een speciale krimptang. Sluit de kabel aan op de connectoren van de netwerkkaarten. Als de lampjes op de netwerkkaarten branden, is er op fysiek niveau een verbinding tussen de computers. Als de indicatoren (of een ervan) uit zijn, geeft dit aan dat de kabel niet correct is gekrompen of dat de netwerkkaart defect is.

Stap 4

Configureer uw besturingssysteem om met het netwerk te werken. Klik met de rechtermuisknop op het pictogram Netwerkomgeving en selecteer Eigenschappen. Klik op het pictogram van de netwerkadapter. Door het tabblad "Ondersteuning" op het tabblad "Details" te selecteren, ziet u het huidige IP-adres en subnetmasker dat aan de netwerkkaart is toegewezen. Op hetzelfde netwerk is het subnetmasker voor alle computers hetzelfde, maar de IP-adressen zijn verschillend. Geef de computers dezelfde werkgroepnaam. Om dit te doen, klikt u in de "Systeemeigenschappen" (klik met de rechtermuisknop op het pictogram "Deze computer") op het tabblad "Computernaam" op de knop "Wijzigen". Daar kunt u de naam van de computer wijzigen en de naam van de werkgroep instellen. Daarna moet de computer opnieuw worden opgestart.

Stap 5

Open toegang tot de geselecteerde mappen (mappen delen) van elk van de computers. Klik hiervoor met de rechtermuisknop op de map en selecteer "Eigenschappen". Vink op het tabblad 'Toegang' het vakje aan naast de zin 'Deze map delen'. Klik op Toepassen en OK.

Aanbevolen: