Hoe Een Tweede Computer Op Het Netwerk In Te Stellen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Tweede Computer Op Het Netwerk In Te Stellen
Hoe Een Tweede Computer Op Het Netwerk In Te Stellen

Video: Hoe Een Tweede Computer Op Het Netwerk In Te Stellen

Video: Hoe Een Tweede Computer Op Het Netwerk In Te Stellen
Video: Mappen delen in Windows 10 - How to (Consumentenbond) 2024, April
Anonim

Bij het maken van een lokaal netwerk is het belangrijk om de bedrijfsparameters van alle computers correct te selecteren en te configureren. Hierdoor krijgt u toegang tot de benodigde informatie zonder het niveau van bescherming van persoonsgegevens te verminderen.

Hoe een tweede computer op het netwerk in te stellen
Hoe een tweede computer op het netwerk in te stellen

instructies:

Stap 1

Nadat u de volgende computer op het lokale netwerk hebt aangesloten, begint u met het configureren van de parameters van de gebruikte kaart. Open hiervoor het Netwerkcentrum. Klik op de link "Adapterparameters wijzigen".

Stap 2

Open de eigenschappen van de netwerkkaart die op de switch of router is aangesloten. Markeer "Internetprotocol TCP / IP (v4)". Klik op de knop Eigenschappen.

Stap 3

Selecteer de bedrijfsparameters van deze netwerkkaart. Bij het opzetten van een LAN via een router kunt u de automatische IP-acquisitiefunctie gebruiken. Dit is lang niet altijd handig, want na elke herstart krijgt deze pc een nieuw adres. Een dergelijk schema maakt het erg moeilijk om snel toegang te krijgen tot netwerkbronnen.

Stap 4

Gebruik een statisch IP-adres dat binnen het geldige bereik valt. In het geval dat de geconfigureerde computer toegang tot internet moet krijgen via een router, activeert u de functie voor het automatisch verkrijgen van adressen van DNS-servers.

Stap 5

Begin met het configureren van de beveiliging van deze computer. Als uw pc niet is verbonden met internet, schakelt u gewoon uw firewall uit. Open hiervoor het menu "Systeem en beveiliging" in het configuratiescherm. Selecteer het submenu "Windows Firewall", klik op de link "In- of uitschakelen".

Stap 6

Schakel dit systeem uit voor thuis en werkgroep. Laat de firewall actief voor verbindingen met externe bronnen. Creëer de vereiste hoeveelheid netwerkbronnen.

Stap 7

Maak een extra account aan om een adequaat beveiligingsniveau te garanderen. U kunt het beste het type Gast gebruiken. Zorg ervoor dat u een wachtwoord instelt voor het aangemaakte account.

Stap 8

Selecteer Specifieke gebruikers bij het maken van Shares. Activeer volledige toegang tot de opgegeven mappen voor het nieuw aangemaakte account. Met deze methode kunnen alleen die gebruikers die de login en het wachtwoord kennen, verbinding maken met open bronnen.

Aanbevolen: