Hoe Een Lokaal Netwerk In Te Stellen D-link Dir-300

Inhoudsopgave:

Hoe Een Lokaal Netwerk In Te Stellen D-link Dir-300
Hoe Een Lokaal Netwerk In Te Stellen D-link Dir-300

Video: Hoe Een Lokaal Netwerk In Te Stellen D-link Dir-300

Video: D-Link Dir-300 настройка Wi-Fi роутера 2022, December
Anonim

Om een ​​gecombineerd lokaal netwerk voor thuis of op kantoor met internettoegang te creëren, wordt het gebruik van een Wi-Fi-router aanbevolen. Dit apparaat helpt om een ​​vrij groot aantal laptops, computers en printers op één netwerk aan te sluiten.

Hoe een lokaal netwerk in te stellen d-link dir-300
Hoe een lokaal netwerk in te stellen d-link dir-300

Het is nodig

  • - Wifi router;
  • - netwerkkabels.

instructies:

Stap 1

Selecteer eerst een wifi-router. Als u niet van plan bent om te veel apparaten op deze apparatuur aan te sluiten, kunt u een budgetroutermodel kiezen, bijvoorbeeld D-Link Dir-300. Koop deze wifi-router. Merk op dat je een krachtiger apparaat nodig hebt om met 802.11n te werken.

Stap 2

Sluit de stroom aan op deze apparatuur. Zet de router aan. Sluit een netwerkkabel aan op een van de vier LAN-poorten. Sluit het andere uiteinde aan op de netwerkkaart van een stationaire computer of laptop. Schakel de aangesloten apparatuur in en start de browser.

Stap 3

Sluit een internetkabel aan op de internetpoort van de router. Voer in de adresbalk van uw browser in http://192.168.0.1. Het hardware-instellingenmenu wordt geopend in het programmavenster

Stap 4

Ga naar het menu Draadloze verbinding instellen. Voer de vereiste waarden in voor de items in dit menu. Laat u daarbij leiden door de aanbevelingen van de specialisten van uw provider. Zorg ervoor dat u NAT- en DHCP-functies inschakelt.

Stap 5

Sla de wijzigingen in de instellingen in dit menu op. Ga verder met de draadloze instelling door het menu Draadloze verbinding instellen te openen. Stel de SSID (naam) in voor uw draadloze toegangspunt. Voer het wachtwoord in dat nodig is om toegang te krijgen. Als u een sterk wachtwoord instelt, kunnen apparaten van derden geen verbinding maken met uw wifi-router.

Stap 6

Selecteer het type beveiliging uit de opties die het systeem biedt. Dankzij de mogelijkheden van de Dir-300 kunt u het WAP-PSK-beveiligingsprotocol inschakelen. Gebruik deze parameter. Sla de menu-instellingen op.

Stap 7

Koppel de stroom van de apparatuur een paar seconden los. Sluit de router opnieuw aan op de netstroom en schakel hem in. Verbind draadloze apparaten met uw Wi-Fi-toegangspunt. Sluit stationaire computers aan op LAN-kanalen.

Populair per onderwerp