Hoe Het Scherm Kleiner Te Maken

Inhoudsopgave:

Hoe Het Scherm Kleiner Te Maken
Hoe Het Scherm Kleiner Te Maken

Video: Hoe Het Scherm Kleiner Te Maken

Video: Hoe Het Scherm Kleiner Te Maken
Video: Hoe maak je zelf een mondkapje? 2024, Mei
Anonim

Een computerscherm wordt gemeten in inches en het aantal pixels dat horizontaal en verticaal op het scherm kan worden weergegeven. De fysieke grootte in inches kan niet worden verkleind, maar u kunt geen kleiner aantal pixels instellen, d.w.z. het is mogelijk om de schermresolutie te verlagen. Volg hiervoor deze stappen.

Hoe het scherm kleiner te maken
Hoe het scherm kleiner te maken

instructies:

Stap 1

Klik met de rechtermuisknop op een lege ruimte op uw bureaublad. Selecteer in het vervolgkeuzemenu "Personalisatie" (in het besturingssysteem Windows XP en eerder wordt dit item "Eigenschappen" genoemd). U ziet een onderdeel waarmee u het uiterlijk van het scherm kunt aanpassen.

Stap 2

Klik op het gedeelte 'Beeldscherminstellingen'.

Stap 3

Schuif in het geopende venster de schuifregelaar "Resolutie" naar links. In dit geval wordt hieronder weergegeven tot welke waarde de schermresolutie is gedaald. In het begin was het bijvoorbeeld 1280 × 800 en nu is het 640 × 480 pixels (dots).

Stap 4

Klik op "OK" om uw wijzigingen op te slaan. Het scherm wordt een paar seconden uitgeschakeld en vervolgens ingeschakeld met een nieuwe resolutie. Windows zal u vragen om de nieuwe weergave-instellingen binnen 10 seconden te bevestigen, anders keren ze terug naar de oude. Klik op "OK" als ze bij je passen.

Aanbevolen: