Hoe De Taakbalk Kleiner Te Maken

Inhoudsopgave:

Hoe De Taakbalk Kleiner Te Maken
Hoe De Taakbalk Kleiner Te Maken

Video: Hoe De Taakbalk Kleiner Te Maken

Video: Hoe De Taakbalk Kleiner Te Maken
Video: De opmaak van de taakbalk aanpassen in Windows 10 2024, Mei
Anonim

Soms, als gevolg van onzorgvuldige gebruikersmanipulatie of een systeemfout, wordt de breedte van de taakbalk te groot, wat de normale werking van open applicaties verstoort. Er zijn verschillende manieren om het paneel weer zijn vertrouwde uiterlijk te geven.

Hoe de taakbalk kleiner te maken
Hoe de taakbalk kleiner te maken

instructies:

Stap 1

Probeer de eenvoudigste manier om de breedte te verkleinen - beweeg de muiscursor over de bovenrand van de taakbalk en wanneer deze verandert (wordt een verticale pijl met twee punten), houdt u de linkerknop ingedrukt en sleept u de buitenste rand van het paneel naar binnen tot de gewenste breedte.

Stap 2

Probeer deze reeks bewerkingen als u de rand niet gewoon kunt slepen: klik eerst met de rechtermuisknop op de vrije ruimte van de taakbalk en zorg ervoor dat er in het pop-upcontextmenu geen vinkje staat naast het item "Taakbalk in Dock". Als de markering er is, verwijder deze dan door met de muis op deze menuregel te klikken.

Stap 3

Klik met de rechtermuisknop op een lege ruimte in Snel starten. Beweeg in het pop-upcontextmenu de cursor over de bovenste regel ("Bekijken") en selecteer uit de twee verschijnende opties "Kleine pictogrammen".

Stap 4

Beweeg de cursor over de linkerrand (bij de "Start"-knop) van de tweede (onderste) rij in de taakbalk. Wanneer de cursor verandert in een tweekoppige horizontale pijl, drukt u op de linkermuisknop en sleept u omhoog en naar rechts - naar het niveau van de pictogrammen in Snel starten, maar veel rechts ervan. Als gevolg van deze actie mag er slechts één regel in de taakbalk blijven. Het Quick Launch-paneel bevindt zich aan de linkerkant en aan de rechterkant - snelkoppelingen van geopende programma's. De breedte van de taakbalk in deze vorm moet normaal worden aangepast op de manier die in de eerste stap is beschreven.

Stap 5

Er zijn verschillende andere bewerkingen die indirect de breedte van de taakbalk kunnen verkleinen. Een daarvan is het wijzigen van de schaalwaarde voor lettergrootte die is ingesteld in de weergave-eigenschappen. Een andere is om de schermresolutie te wijzigen, die ook wordt ingesteld in het venster met weergave-eigenschappen.

Aanbevolen: